Šta ako se osećamo usamljeno za praznike?

U januaru, gde god da se okrenemo,  sve nas podseća na to da  ovaj mesec mora biti čarobni, magični i  najsrećniji deo godine. Da neizbežno mora ličiti na šljokice, pahulje i najukusnije tople čokolade. Ukoliko se ne osećamo baš kao u najlepšem balonu sreće, ne preostaje nam ništa drugo osim da se zapitamo u čemu smo pogrešili. I zbog čega samo nama ovaj period nimalo ne liči na one bajkovite predele sa razglednica, ušuškane, zagrljene ljude i gromoglasne osmehe pored toplog kamina? Da li  smo nezahvalni  ili nam nešto fali jer ne umemo da se uklopimo  u naloženi  model rapoloženja?

Kao što život nisu društvene mreže, tako ni praznici nisu reklame, razglednice i slikovnice. Euforija „najsrećnijeg meseca“ može da ne obuzme ni ljude koji osećaju svu toplinu ovog sveta.

Ali, ovde posebnu pažnju pridajem ljudima koji osećaju prazninu, nepripadanje, usamljenost ili veliko nezadovoljstvo životnim periodom. Forsiranje atmosfere ljubavi, razumevanja, slavlja i pripadnosti usamljenim ljudima stvara dodatni osećaj opterećenosti i žala jer nemaju ono što  je, kako razglednice kažu, jedino bitno.

Znajte da je na ovoj planeti mnogo duša koje se osećaju isto, nevezano da li su same ili okružene gomilom ljudi. U ovo doba, slobodno mogu reći – otuđenosti, neko Vama sličan jedva čeka da mu uplovite u život i pružite mu razumevanje. Zaboravite na „najsrećnije doba godine“ jer je to samo jedna super reklama, setite se da je ovo i mesec u kom se najviše ljudi odluči da oduzme sebi život. Tako da to što osećate besmisao u ovom periodu ne treba da stvara dodatno opterećenje, već da se setite da je to jedna uobičajena pojava na ovoj planeti i da niste sami u njoj. Iskoristite da se okrenete  preispitivanju malih koraka koje možete  učiniti danas za sebe, možda i za nekoga ko je usamljeniji i tužniji od vas? Možda možete pomoći napuštenoj životinji ili napraviti nešto svojim rukama za napušteno dete? Ili kontaktirati nekoga ko Vam se čini srodan na društvenim mrežama?  Pomozite, volontiraje za one kojima treba, stvarajte, učite nove stvari i primenite sve naučeno, upišite se na hobi od kog vam srce zaigra – sve su  ovo koraci ka bar za nijansu ispunjenijem životu, koji će vam otvoriti put za istinsko povezivanje sa ljudima. Proverite sami.

Autor: emocionalno.osnazivanje

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...