Srebrno tkanje – fantastična zimska bajka

Srebrno tkanje – fantastična zimska bajka. Kad se sudbine povežu, kad se sukobe vatra i led, kad bajke postanu stvarnost, dobijamo „Srebrno tkanje”, pravu snežnu priču za sve ljubitelje novih fantastičnih svetova. Ljudi su oduvek znali da ne smeju da uzimaju ništa iz carstva Staričanina i da Staričanima moraju da daju sve što zatraže.  Svi znaju za kraljevstvo okovano ledom, ali retko ko o njemu govori.

Mirjem će se sasvim slučajno naći između dva kraljevstva, kada do kralja Staričanina dopre vest da ona ume da pretvara srebro u zlato. Mlada devojka će morati da se izbori za sebe i svoje najdraže. Na tom putu, njena sudbina prepliće se sa sudbinama vojvotkinje Irine i seoske devojke Vande koja radi za Mirjeminu porodicu. Tri sasvim različite devojke postaće ključne figure u borbi između vatre i leda.

Srebrno tkanje - fantastična zimska bajka
Srebrno tkanje – fantastična zimska bajka

Srebrno tkanje – fantastična zimska bajka

Mirjem ima moć” da pretvara srebro u zlato, a Naomi Novak ima moć da neke zaboravljene priče odene u novo ruho i vrati im njihov sjaj. Odmah nakon čitanja prvih nekoliko pasusa, pomislila sam kako je „Srebrno tkanje” prava zimska bajka i kako sam je uzela u pravom trenutku. Čitala sam je dok je napolju vejao sneg, tako da je doživljaj svih dešavanja bio još potpuniji.

Srebrno tkanje – fantastična zimska bajka

Autorka piše divno, opisi su toliko idilični, da veoma lako možete da pomislite da ste i sami deo priče i da će vam na vrata uskoro pokucati neko od likova. Uklapajući perspektive šest različitih junaka, Naomi Novak nam dopušta da zavirimo u svaki kutak priče. Jako mi se dopalo što su tri devojke o kojima priča govori u potpunosti različite i što se svaka od njih bori za različite stvari, ali se ipak nadopunjuju kako radnja odmiče.  Baš zbog toga ova knjiga u sebi krije neke sjajne poruke o porodici, prijateljstvu i ljubavi kojih se uvek vredi podsetiti.

Srebrno tkanje - fantastična zimska bajka
Srebrno tkanje – fantastična zimska bajka

Srebrno tkanje – fantastična zimska bajka

Kada sam bila mala slušala sam o Ramplstiltskinu i devojci koja slamu pretvara u zlato. Sećam se koliko mi je uvek bilo drago kada kraljica sazna njegovo ime i uspe da se izbori za svoju porodicu. Isti osećaj imala sam kada sam čitala ovaj naslov i gledala junakinje kako samostalno uspevaju da se izbore za sebe i svoje najdraže.

Srebrno tkanje - fantastična zimska bajka
Srebrno tkanje – fantastična zimska bajka

Volela bih da „Srebrno tkanje” ima i nastavak, jer sam sigurna da ima još dosta toga što bi se moglo ispričati o junacima ove knjige. Bajkama se uvek vredi vratiti, jer kroz jednostavne priče umeju da nam vrate veru u srećne završetke i skrenu nam pažnju na ovo što je najvažnije.

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...