SPREMAMO ZA VAS: USKRŠNJE ZEKE SPREMAMO ZA VAS: USKRŠNJE ZEKE
Ne morate da čekate Uskrs da biste umesili ove simpatične zeke. Obradujte vaše mališane ovim simpatičnim zeka hlepčićima koliko danas. Recept: 550 gr pšeničnog... SPREMAMO ZA VAS: USKRŠNJE ZEKE

Ne morate da čekate Uskrs da biste umesili ove simpatične zeke. Obradujte vaše mališane ovim simpatičnim zeka hlepčićima koliko danas.

Recept:

550 gr pšeničnog brašna

200 ml jogurta

200 ml vode

10 gr pekarskog kvasca

70 gr otopljenog putera

1 žumanac

1 kašičica soli

3 kašičice šećera

Za premazivanje:

1 žumanac

1 kašičica pavlake

Dobro ih sjedinite viljuškom

Prirema:

Sipajte jogurt i vodu u posudu, dodajte šećer, ugrejite ih da budu mlaki, te dodajte kvasca i sačekajte da kvasac nadođe. Stavite brašno u dublju posudu, napravite udubljenje u sredini, dodajte žumanca i putera, te zamesite testo oblikujući ga u loptu, pokrijte ga krpom i ostavite da naraste na sobnoj temperaturi. Kada naraste, premesite ga, pokrijte krpom i ostavite da ponovo naraste. Nakon toga istresite testo na radnu površinu i oblikujte zečeve  tako što ćete odvojiti jedan veći deo testa i oblikovati ga u loptu što će biti telo, nogice zeca ćete takođe uraditi od manjih kuglica testa, ušiće od testa koje ćete oblikovati u valjak, iseći na manje valjkove i gore pri vrhu malo zaseći u obliku trouglova. Ruke ćete uraditi takođe oblikujući testo u valjak i odseći na manje. Za spajanje ušiju, ruku i nogu koristila smo mešavinu za premazivanje. Peći ih u rerni na 250 stepeni 15-ak minuta.

Prijatno i uživajte!

Autor: Sunčica Stanković

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *