SPOJITI NESPOJIVO…

Kada je koži potrebna dodatna nega pomoću  lekovitih preparata, zbog nekih posebnih stanja u kojima se nalazi ili jednostavno zbog prirodnih procesa, kao što je npr starenje, klasične kreme za lice više nisu dovoljne. Potrebna joj je koncentrisana nega, a ona najbolje dolazi u obliku seruma ili ulja. Koje možete i same da napravite.

Prirodna kozmetika koju same osmislite za sebe, prema sopstvenim potrebama, ima svoje vredne dokaze u obliku kapljica koje sadrže kvalitetna, hladno ceđena ulja. Ona koži pružaju bržu regeneraciju, hidrataciju i ishranu, ali i zaštitu od slobodnih radikala.

Takođe, imaju i anti-age dejstvo i mogu da pomognu u zaštiti kože od sunčevih zraka, kao i u njenom izbeljivanju ili čak i tamnjenju.

Kako koža ima ograničen kapacitet upijanja, ne treba preterivati i nanositi velike količine ulja na lice. Dovoljne su zaista male količine kako bi se postigao pun efekat. Potrebno je da pazimo da ne koristimo previše vrsta eteričnih ulja i u prevelikim količinama.

 

Kombinacija do maksimalno pet eteričnih ulja, sasvim je dovoljna, a ukupna koncentracija ne bi smela da prelazi tri procenta eteričnog ulja u vašem preparatu, koji ćete naneti na lice.

Normalna koža– Za ovaj tip kože najpogodniji izbor su svakako lavanda, kamilica ili geranijum

Suva koža– U ovom slučaju, mogli biste da se odlučite između ruže, jasmina ili kedra

Osetljiva koža– Kome je koža osetljiva, trebalo bi da izabere smilje, lavandu ili čak tamjan

Masna koža– Odličan izbor ulja za ovaj tip kože svakako su pačuli, žalfija ili kamilica

Mešovita koža– Ulje čajevca postalo je već univerzalno sredstvo kod nege ovog tipa kože. Pored njega, tu su još i ruzmarin, limun ili možete da probate i sa geranijumom– nećete pogrešiti.

 

Igrajte se, budite kreativni, isprobajte koji je izbor ulja onaj pravi za vas. Ipak imajte na umu da je dovoljno koristiti samo jednu vrstu ulja, ali ukoliko se ipak odlučite isprobati više nih, znajte da nije preporučljivo kombinovati više od tri različite vrste ulja.

 

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....