Specijalna tribina posvećena Nedelji dojenja u ADA MALL-u Specijalna tribina posvećena Nedelji dojenja u ADA MALL-u
ADA MALL shopping center u saradnji sa Udrženjem „Roditelj“ u nedelju 08. avgusta organizuje specijalnu tribinu koja će se sa početkom u 17 časova... Specijalna tribina posvećena Nedelji dojenja u ADA MALL-u

ADA MALL shopping center u saradnji sa Udrženjem „Roditelj“ u nedelju 08. avgusta organizuje specijalnu tribinu koja će se sa početkom u 17 časova održati na trećem spratu u Food court-u. U našoj zemlji ove godine se 16. put obeležava Svetska nedelju dojenja.

Glavna tema ovogodišnje nedelje dojenja nosi naziv Zaštitimo dojenje – odgovornost svih nas!

AdaMAll-i-Roditelj-nedelja-dojenja

Ovogodišnja tema podseća na značaj informisanosti ljudi o važnosti dojenja.Utemeljenju podrške dojenju kao jednoj od vitalnih grana javnog zdravlja. Povezivanju sa pojedincima i organizacijama radi većeg učinka. I podsticanju akcija radi zaštite dojenja za bolje javno zdravlje.

Svetska Nedelja Dojenja (SND) je kampanja Svetske alijanse za dojenje (WABA), koja se obeležava širom sveta, od 1. do 7. avgusta sa ciljem da razvije društvenu svest o značaju i prednostima dojenja, obezbedi podršku dojenju, i unapredi zaštitu zdravlja majke i deteta. Ova kampanja se na svetskom nivou svake godine obeležava.

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *