Slobodno vreme i kako sa njim raspolagati?

Slobodno vreme i kako sa njim raspolagati? “Vreme je novac koji imaš u svom životu. To je jedini novac koji imaš i samo ti odlučuješ kako ćes ga potrošiti. Budi pažljiv i ne dopusti da ga drugi troše umesto tebe”.  – Karl Sandburg

Slobodno vreme i kako sa njim raspolagati?

Slobodno vreme koje imamo često znamo da utrošimo na bezvezne načine, kao da ne znamo kvalitetno ga iskoristiti. Svi mi imamo 24 sata u toku dana, sedam dana u nedelji. I ne umemo ga kvalitetno iskoristiti. Vreme provedeno ispred televizora ili na društvenim mrežama nikako ne možemo da povratimo. Jednostavno je, potrebno je naći meru, odnosno balans u trošenju i ulaganju vremena.

Društvene mreže jedne su od ključnih razloga zašto danas nemamo slobodno vreme. Prosto, gutaju nam vreme koje možemo da iskoristimo za neke produktivnije projekte, igru sa decom, razgovor sa prijateljicom.

slobodno-vreme-zena-osmeh

Saveti za bolje ulaganje slobodnog vremena

Organizacija

O organizaciji je bilo više puta pisano u našim tekstovima, ali ponovićemo. Dakle,organizacija je ključ uspeha u kombinaciji sa disciplinom. Organizacija je pravo umeće. Protraćene trenutke nikada nećete moći da vratite, ali možete da planirate. Isplanirajte dan, nedelju mesec i godinu. Kada krenete da uvodite dobre i zdrave navike koje mogu samo poboljšati život, nećete skidati osmeh sa lica.

slobodno-vreme-hobi-planina

Hobi

Ako pogledate sa strane sve te uspešne ljude kojima se divite, shvatate da svi oni imaju hobi. Neki ljudi pletu, neki slikaju, neki planinare dok neki voze bicikle, neki vole da se edukuju ili čitaju. Nađite ono što vama odgovara i toga se pridržavajte.

slobodno-vreme-i-kako-sa-njim-raspolagati-kafa

Ne rasipaj vreme koje imaš

Za početak dana – dišite pravilno, par minuta vam treba da biste se osvežili limunadom, pametno započnite dan. Pravite pauze, uživajte, odmorarajte. Ali morate i da radite može neke stvari koje vam nisu entuzijastične. Morate da odete na posao čak i kada vam nije dan. Sve i da ste preduzetnik, opet, ista stvar, dođu trenuci kada prosto nije dan za rad. To se svima dešava. Važno je da prepoznamo sve te trenutke. Budite obazrivi, budite flesibilni i uživajte u toku dana, nađite barem 15 minuta za sebe.

Autor: Jelena Vučković

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...