Sloboda izbora

Sloboda izbora. Verujemo da se često pitate koliko slobode treba dati zaposlenima, da li ih uključujete u važne poslovne poduhvate ili sami da donosite odluke? Čije mišljenje i savet treba poslušati i sa kakvim radnim iskustvom raspolažete? I da li može malo da se radi a puno zaradi, da li je to preduzetnički mit ili pravilo?

Istraživanje su pokazala da samo zrele kompanije, koje su izgradile takvu kulturu među ljudima da se osećaju kao deo nje, oni istinski žele da učestvuju u donešenju ključnih odluka, ti zaposleni takođe imaju dodatnu slobodu da imaju neograničeni broj odmora, jer takve kompanije ne brinu ni odakle radite ni koliko, važno je da je dobro, da ima rezultata. Da li je to prakasa i kod nas? U većini slučajeva nije, pogotovo u malim sredinama. Niko ne pita radnike za savet, jer šef je ipak šef. Kada se diskutuje o temi koliko slobode treba dati zaposlenima, argumenti protiv su uvek u našem mentalitetu. Mi smo takav narod da samo gledamo kako da pronađemo neku prečicu. A sa druge strane kako mogu vlasnici firmi da veruju zaposlenima da ako im daju sve te odmore i benificije da će zaista i ostvarivati rezultate? Kako da im kažeš da ako žele mogu pojedinim danima i raditi od kuće i veruješ da će zaista sav posao biti završen?

Sloboda izbora

ljudi-izbor

Kada je reč o manjim firmama, ako ste preduzetnik i imate zaposlene, kako i koliko dajete slobodu izbora radnicima? Da li imate razumevanja ako nekome nije dobro ili mu jednostavno nije dan, da li plate kasne? Ovo je zaista kompleksna tema i svako ima neku “svoju” priču. Važno je da napomenemo da ljudi nisu roboti. A kada se govori o poverenju, ako nekome damo određenu odgovornost da se bavi određenim poslom, poverili smo im jedan deo uspeha firme. Upravo zbog ovoga je potrebno omogućiti da imaju sve potrebne uslove da svoj posao mogu obavljati najbolje što mogu.

sastanak-sloboda

I za kraj…

Svako ima neko svoje rešenje ali dve ključne stvari koje želimo da podvučemo svakako jeste fleksibilnst I poverenje. Prilagoditi se na novonastale situacije, na ljude, na rad, na radno vreme, na novi posao, na putovanje do posla, na kolege, mnogo je tu stvari koje su važne. Neko je možda produktivan u podne, neko ujutru, neko je produktivan 6 sati, neko 8, neki 10, sve je individualno. Neko voli pre posla da odradi trening, a neko mora da vodi decu u vrtić pre posla. Zato, je fleksibilnost odgovor na sve, ali poverenje. Radnik nekada zaista zna bolje posao nego nadređeni, zato je potrebno uvek saslušati ko šta ima da kaže. Želimo vam puno uspeha u vašim preduzetničkim poduhvatima!

Autor: Jelena Vučković

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...