SLIKOVITO POJAŠNJENJE REIKIJA

Primena Reikija

Zamislite plažu i osobu koja sedi na plaži i igra se sa peskom, provlači pesak kroz svoje ruke. Sitan pesak prolazi kroz prstiće, ali ako naleti kamenčić ili školjkica oni se zadrže na dlanovima.

U sličici iznad vi ste ta obala, taj pesak. Reiki praktičar je osoba koja se igra sa peskom, a prsti su, uslovno govoreći, energetski tokovi (Reiki) koji prolaze kroz tvoje fizičko i duhovno telo. Kamenčić je neka tvoja blokada (trauma, strah, potisnuta negativna emocija ili uverenje) koja se sakrila i koja se kroz Reiki tretman izvukla na površinu kako bi se osvestila i izbacila. Školjka je neki tvoj talenat, nešto tvoje dobro što čeka da se otvori kako bi biser zasijao. Neka tvoja vrlina koju nisi osvestio, ono tvoje dobro.

Zato neretko za Reiki iz milošte kažem da je čistač jer izvlači na površinu sve što treba biti osvešćeno a onda i oslobođeno ili ubačeno u pogon i upotrebu kao što su naši talenti, darovi koje možemo koristiti i za svoj boljitak, ali i boljitak drugih, jer svi smo jedna Celina.

A ako sami primenjujete Reiki u vidu Reiki auto – tretmana nakon što ste primili Rieki inicijaciju i obuku, onda ste vi i obala i osoba koja se igra sa peskom na obali. Uživajte u svom putovanju.

Reiki stepenovanje

I Reiki stepen – nešto poput osnovne škole. Učiš, ponešto znaš, napreduješ, dobijaš uvide, ali opet znaš da može to još bolje.

II Reiki stepen – nešto poput srednje škole. Gradivo je „ozbiljnije“, odraslo se pa i maturiralo, ima se neki „zanat“ u rukama, može se pomalo raditi i sa drugima, ali opet nije kraj za one koji su željni učenja i istraživanja.

III Reiki stepen – nešto poput fakultetskog obrazovanja, ali ne po Bolonji već po starom sistemu školovanja i to od 5 godina ili ako ćemo prema Bolonji onda je to Master diplomica. Dobija se i sposobnost rada sa drugima ko to oseti kao svoj poziv.

Učiteljski Reiki stepen – pa hajdmo reći, doktoriralo se. Kreće podučavanje i prenošenje Reikija dalje. Kao što nisu sve fakultetlije doktoranti ni profesori tako ni svi Reikisti nisu i učitelji (instruktori, mentori) Reikija. Oseti se kome je to put, poziv.

Dalja učiteljska praksa – nešto poput postdoktorskih studija – za one koji žele, koji to vole uvek mogu dalje, mogu još, uvek ima nešto novo da se razume, spozna, prepozna, nauči, oduči, oslobodi, i tako dalje. Tu su i oni lepi momenti kada „tvoji“ učenici počnu rad sa drugima pa čak i završe obuku za Reiki učitelje, i ne samo da je završe, već te informišu o napretku njihovih učenika. Radost i ljubav koji se šire dalje a ti si samo jedno malecko zrnce zvezdane prašine u ovom divnom Univerzumu koji živi svoju predivnu svrhu.

Mir i radost svima.

S ljubavlju,

Sanya.

Autor: Sanja Dejanović

www.reikiskolica.org

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...