Slikarstvo je njena najveća ljubav

Slikarstvo je njena najveća ljubav

Njena umetnička dela vas mame da zastanete, pogledate i zaronite u  paralelni svet boja, koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Cveta Popović, poznata srpska slikarka rodom iz Loznice. Dobitnica brojnih povelja za umetničko delanje, kaže da slikarstvo nije njen posao, već pasija, život, smisao života. Talenat je otkrila kao devojčica, u šestoj godini života, a onda se njen put umetnosti odvijao tako, da je sasvim bila sigurna da neće prelaziti u drugu profesiju.

U istoriji čovečanstva, potraga za ljubavlju je bila najjača. U Cvetinom životu, umetnost je najveća ljubav. Ona je čini srećnom, jer svoje emocije i inspiraciju prenosi na belo platno, koje potom krasi najlepše objekte širom sveta. Svojim delima, nesvakidašnjim potezima, motivisanošću, okruženje ushićuje i usrećuje, ujedno im ostavljajući neizbrisav trag, za vjek i vjekova!

„ Volim da stvaram u naletima inspiracije, jer tada imam potpunu slobodu da iskažem svoje najdublje emocije i sva ona stanja koja ostavljaju trajnu impresiju na mene. Vodim se svojim vizijama, emocijama, osećanjima iz srca, duše. Takva energija je večna, a umetnost koju ja prenosim predstavlja putokaz ka prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, gde sve ima svoju svrhu, put i cilj. Volim posebne trenutke, neispričane doživljaje, beskrajne emocije, neodoljivu strast, jedinstvenu snagu, slobodan um, duboke misli. Inspiracija je svuda oko nas, samo je treba prepoznati.“ Izjavila je slikara Cveta Popović i nešto opširnije dodala:

Živimo u svetu gde se sve osavremenilo!

Umetnost kao da je nekada po strani, zaboravljena, jer se mnogo toga plasira i nameće kao „trend“. Verujem da je ona sastavni deo života i bez nje svet bi bio bezličan i jako površan. A sa njom, sve postaje utočište i nepresušan izvor energije. Ona daje harmoniju, toplinu, rešenje, zagonetku, smisao i uvek tendenciju ka nečemu uzvišenom. Sve što pokrene u nama, obogaćuje ne samo prostor u kojem se moja slika nalazi, nego i našu ličnost, jer spoznajemo sebe. Najvažnije je kakvi smo iznutra, jer to je ono što pleni i traje večno. Nastojim da unutrašnja energija dominira na mojim slikama, da nas vodi u čaroban svet, u kojem se prepustimo, u isto vreme i izgubimo, ali sebe pronađemo. U planu su mi izložbe u Beogradu, tako da ću biti još jednom u prilici da se predstavim svojim poštovaocima.“

U njenim slikama mogu se poistovetiti i žene i muškarci, jer se obraća svim ciljnim grupama. Mnogo ljudi joj svakodnevno piše i to je kao autora, čini veoma srećnom. Ne krije svoje oduševljenje kada njena dela zaintrigiraju publiku, koja potom poželi baš jedno od njih u svom vlasništvu. Cvetine slike su otišle u svet, a danas sarađuje sa mnogim poštovaocima iz brojnih zemalja. Sarađivala je takođe sa predstavnicima javne scene, ali isto tako se bavila i uređenjem poslovnih enterijera, hotela, škola i ostalih institucija.

Slikarstvo je njena najveća ljubav

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...