Slatkiš dana: Bounty tarte Slatkiš dana: Bounty tarte
Danas vam predlažem da umesto malenih bounty čokoladica napravite Bounty tarte. Mnogo brže i jednostavnije za pripremu, a ukus potpuno isti. Za njegovu pripremu... Slatkiš dana: Bounty tarte

Danas vam predlažem da umesto malenih bounty čokoladica napravite Bounty tarte. Mnogo brže i jednostavnije za pripremu, a ukus potpuno isti. Za njegovu pripremu vam je potrebno sledeće:

Za koricu:

65 gr mlevene plazme

360 gr mlevenog oreo keksa

65 gr mlevenog petit beurre keksa

10 kašika kokos ulja

Za garniranje:

293 gr kokosovog brašna

400 ml kokos mleka

110 gr šećera

Za čokoladni preliv:

260 gr crne čokolade

52 posto kakaa

80 gr mlečne čokolade sa lešnikom

67 gr putera

30 ml ulja

Za aqufaba šam ( tečnost od leblebija u tegli):

350 ml tečnosti

12 kašika kristal šećera

Priprema korice:

Staviti sve vrste keksa u dublju posudu, dodati kokosovog mleka i ulja, te masu sjediniti rukom, prebaciti je u pleh sa pokretnim dnom, dobro izravnati, nanoseći smesu ravnomerno po dnu i stranicama pleha. Ostaviti u frižider da se korica stegne.

Priprema smese za garniranje tarta:

U dublju činiju staviti kokosovog brašna, mleka i šećera, dobro sjediniti mešajući, te sipati po korici. Poravnati da smesa bude ravnomerna.

Priprema čokoladnog preliva:

Staviti putera i ulja u šerpicu, dodati obe vrste čokolade i otopiti na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Skloniti od vatre i preliti preko garnirane smese. Staviti u frižider da se čokolada stegne.

Priprema šlaga od aqufaba:

Sipati tečnost u dublju posudu, te mikserom umutiti penasto, najvećom brzinom, zatim početi sa postepenim dodavanjem šećera uz neprestano mućenje. Kada šam dostigne dovoljnu čvrstinu, staviti ga u poslastičarsku vrećicu sa nastavkom i ukrasiti tarte.

Uživajte i prijatno!

Autor: Sunčica Stanković

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *