Second hand odeća da ili ne?

Fenomen polovne odeće ne prestaje da intrigira pojedince širom sveta. Istraživanja su pokazala da bi se, ukoliko bi se jednom komadu garderobe produžio život tako što bi se nosio još dve godine, na taj način smanjilo zagađenje za čak 24 odsto.

Čak 70 odsto odeće koju poseduje prosečni stanovnik Zemlje uopšte se i ne nosi. Studije su pokazale da pojedinci razmišljaju u okviru svog vidnog polja, tačnije oblače ono što uoče čim otvore garderober.

Kada su tačno ovi butici doživeli procvat i kada je ljude prestalo da bude sramota da nose nešto što je neko pre njih već oblačio?

Razlozi su raznoliki. Mnogi se za njih odlučuju zato što im je odeća u njima pristupačnija. Drugi zato što u njima možete da nađete komade ozbiljnih brendova koji su unikati i koji su igrom slučaja završili baš na tom mestu. Treći zato što mnogi ljudi žele da nose stvari baš koje su nosili njihovi roditelji, a ne ono što se prodaje u “običnim” radnjama. U second hand prodavnicama se često može pronaći garderoba odličnog kvaliteta sa veoma niskim cenama.

Međutim i pri kupovini ove odeće postoje 2 pravila koja će olakšati i ulepšati da duže nosite odeću koju budete uzeli:

2.Kvalitet

Ako je neki komad niže cene ne znači uvek da se mora uzeti po svaku cenu. Kupujte samo one komade odeće koji se sastoje od dobrih materijala i obratite pažnju na brend, sve ovo može dovesti do produženja veka vaše odeće.

2.Trend 

U modnoj industriji uviđamo da se trendovi dosta često ponavljaju i da svake godine viđamo nešto što je ranije bilo popularno. Zato u ovim buticima možemo pronaći i komade na koje su drugi zaboravili a mogu se opet vratiti u modu.

A koje su najbolje stvari koje možete ovde uzeti? 

Kožna jakna – jedan komad koji je značajan za prelazne periode i želimo da nam traje duže, ovde možemo pronaći izuzetne modele.

Farmerke – ukoliko su dobrog brenda i kvaliteta mogu biti pun pogodak za kupovinu.

Džemper od kašmira – dešavalo se sa džemperima da se prenose sa koleno na koleno, ako nemate jedan takav džemper možete ga ovde pronaći i nositi ga poput trenda za buduće generacije.

Autor: Rebeka Brošćanc

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...