Savršen spoj prirode i čoveka – Eko Park

Ukoliko i vi volite da tokom nedelje ili u slobodno vreme zajedno sa porodicom ili sami, da pobegnete od gradske gužve, postoji jedno mesto koje nalazi se u blizini Beograda – Eko Park. Nalazi se gde je Beli potok, na nekih desetak kilometara od centra Beograda, sa pogledom na Avalu i Avalski toranj. Daleko od grada, buke i saobraćaja. Na teritoriji parka obezbeđen je  parking prostor. Ideja da se napravi ovo mesto pripada mladom paru sa četvoro dece, koji su želeli da oni rastu u zdravom okruženju, ali u blizini grada. Savršen spoj prirode i čoveka.

Na samom ulasku u park nalazi se jezero, pored koga je napravljen put sa klupicama. U blizini jezera i uz duž cele teritorije nalaze se voćnjaci, jagode,vinogradi, povrće. Pored toga, ovde možete da uživate i u brojnim domaćim životinjama, koje možete i da pomazite, a ukoliko imate sreće, paun će vas dočekati sa svojim prelepim otvorenim repom. Za decu ovde je obezbeđeno igralište, igraonice, a za one najhrabrije i viseći most, po kome možete da dođete do gornjeg dela restorana. Pored nalazi se i veliki akvarijum sa ribicama, kućice za hranjenje ptica. Restoran ima i malu otvorenu baštu.

rrem

Restoran ima dva sprata i savršeno je za organizaciju proslava, rođendana, mature, devojačko, momačko veće ili neko vaše slavlje. Meni je raznovrstan i koriste hranu i namirnice koje su sadili u parku. Imaju i svoju vinoteku, pa možete da probate njihova vina. Ovo je savršeno mesto i za našu gradsku decu, koja nemaju mogućnosti posećivanja sela, pa na ovaj način bar malo mogu da upoznaju seosku kulturu. Mogu da vide kako rastu jagode, da zajedno sa roditeljima uberu te jagode, pokupe jaja od kokoške, patke, da pecaju, da vide kako se dobija kozje mleko i da ga popiju.

ozedf

S obzirom da je broj mesta u restoranu ograničen, a posetioca uvek ima,  najbolje je da pozovete i pitate za slobodna mesta i da rezervišete. Mi smo iskorostili tople dane da dođemo ovde i da uživamo u sunčanom danu na otvorenom, uz neverovatan pogled na Avalu.

Autor: Kristina Jovičić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....