Saveti stručnjaka: Neka i vaša kosa zablista u novogodišnjoj noći

Poznato je da ženska populacija veoma drži do sebe, pa je tako izgled od glave do pete veoma bitan. Da bi žena dobro izgledala, sem odgovarajuće garderobe bitno je da ima dobru negu. Uz sve to, kao „šlag na torti“ dolazi i frizura.

Odevna kombinacija, cipele, kozmetičar, šminker.. samo su neke od stavki koje muče svaku damu kada se sprema za neku posebnu priliku. Uz sve to, tu je i frizura, koja treba da bude u skladu sa vašom ličnošću , prilikom i garderobom.

Frizeri su mađioničari kada je u pitanju kosa, oni uvek nađu rešenje baš u pravom trenutku. Iako ima i muškaraca koji su zahtevni kada je kosa u pitanju, žene su i dalje na prvom mestu. Stoga smo rešili da vam olakšamo „prednovogodišnje muke“ kada je kosa u pitanju pa smo pitali stručnjake šta je to o čemu treba voditi računa kada je svečana frizura u pitanju, koje su to frizure koje se najviše traže i kako odabrati pravu.

Za sve radoznale dame, savete daju Dušan Ličina (OMC Laides competition director) i Petrašinović Đorđe(L.A.S.K. Education):


Lepa i elegantna frizura je obavezan deo stajlinga za sve važne datume u našim životima.  Ona treba da bude u skladu sa ličnošću dame ili devojke koja će da je ponese, ali isto tako treba da se uklopi i sa haljinom,  cipelama,  šminkom i nakitom.
Svečane frizure se najčešće prave povodom nekih proslava kao što su svadbe, krštenja, mature, apsolventske večeri i u drugim važnim prilikama u kojima klijentkinje žele da se osećaju i izgledaju lepše nego u uobičajenim prilikama.
Ove frizure karakteriše dugotrajnost, kao i jedinstveno i najbolje rešenje za klijentkinje koje će poneti sa ponosom u svakoj prilici.
Elegantna frizura može da se pravi sa kosom od klijentkinje ili uz pomoć nadogradnje i umetaka.U zavisnosti od toga da li kosa dame ili devojke zadovoljava potrebe za frizuru koju odabere.

 

Neke od najčešćih frizura za koje se naše dame i devojke odlučuju su:
-Svečana punđa
-Asimetrična punđa
-Niska punđa
-Punđa sa kovrdžama u kosi
Trenutno su u trendu frizure sa izraženim volumenom koje izgledaju opušteno i “kao nehajno napravljene”, a u stvari takve frizure je najteže napraviti.

Kao i frizure za posebne prilike, najčešće su tražene i frizure sa volumenom i talasima koji slobodno lepršaju i omogućuju da prilikom svakog pokreta glave naše dame i devojke izgledaju prirodno i spontano zavodljivo..

Što se tiče šišanja, ono što je trenutno interesatno i najtraženije u salonima su srednje dužine kose, različite vrste bob-a i paž frizura. Naše klijentkinje u ovome nalaze idealan način da otvore lice, zatim da se oslobode oštećenja na kosi( koja su nastala usled brzog načina života i čestim promenama boje kose, kao i učestalim feniranjem i svakodnevnim stilizovanjem kose raznim alatima za pravljene frizure) i istaknu ono što je najlepše na našim damama i devojkama ( jagodice, oči, vilica). Bitno je da frizer uz temeljnu konsulataciju izabere potpuno individualno i prikladno šišanje i frizuru na osnovu oblika glave i lica, materijala sa kojim radi (gustine, teksture kose) kao i stila života i oblačenja klijentkinja. Jako je bitan pravilan oblik frizure i izbor dužine, jer uz pravi izbor dužine će klijent imati potpuno olakšano namešanje frizure kod kuće, bez mnogo truda.

 

Na kraju, ostaje još da se zahvalimo našim sagovornicima, Djordju i Dušanu, a damama poželimo divne frizure i dobar provod.

Autor: Danica Žunjanin

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...