Saveti i motivacija za lakše čišćenje kuće Saveti i motivacija za lakše čišćenje kuće
Svaka žena želi da joj kuća bude uvek čista, da se ne brine kada će sve stići i da li će sve stići. Kako... Saveti i motivacija za lakše čišćenje kuće

Svaka žena želi da joj kuća bude uvek čista, da se ne brine kada će sve stići i da li će sve stići. Kako biste imale vremena za sebe i za odmor, a da avam pri tom kuća uvek bude čista u daljem tekstu delimo vam par saveta kako bismo vas motivisali.

Noć pre sutrašnjeg dana

Sudove operite, sredite ili ih stavite u mašinu za sudove pre nego što pođete na spavanje. Isto je i sa odećom. Onu nepotrebnu sklonite pre odlaska u krevet, a ono što ćete sutra obući spremite i spakujte uredno i na vreme.

Svaka stvar na svoje mesto

Ne ostavljajte stvari gde im nije mesto, uvek ih vratite tamo gde stoje. Ako recimo pijete kafu u radnoj sobi, odmah po ispijanju šolju ostavite u mašinu za sudove ili je odmah operite i vratite na mesto gde inače stoji. Isto radite i sa tanjirima i priborom za jelo od ručka, doručka ili večere. Nakon čitanja knjigu vratite na policu… Tako je i sa svim ostalim stvarima. Na taj način štedite vreme, ne umarate se, a prostor vam je uvek sređen.

Čišćenje = Gubljenje kalorija

Na usisavanje i brisanje prašine gledajte kao na jedan vid treninga, jer se i tom prilikom sagorevaju kalorije (to su statistike svih istraživanja). Pustite omiljenu muziku, stavite slušalice u uši i krenite.

Obuća

Ne dozvolite da vam hodnik bude natrpan obućom od koje ne može da se prođe. Osim što unosi negativnu energiju, jako ružno izgleda. Čim se izujete spakujte svoju obuću tamo gde joj je mesto.

Čišćenje u kontinuitetu

Pokušajte da ne ostavljate čišćenje samo za vikend. Tada bi trebalo da odmarate. Ako svakoga dana sređujete po malo, kuća će vam uvek biti čista i sređena.

Redakcija

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *