SAVET ZA BUDUĆE MAME: KAKO SA BEBOM OBAVLJATI KUĆNE POSLOVE SAVET ZA BUDUĆE MAME: KAKO SA BEBOM OBAVLJATI KUĆNE POSLOVE
Svaka mlada mama naićiće na ovaj problem, jer moramo se složiti, nije lako sa malom bebom obavljati sve te kućne poslove, i zato prvi... SAVET ZA BUDUĆE MAME: KAKO SA BEBOM OBAVLJATI KUĆNE POSLOVE

Svaka mlada mama naićiće na ovaj problem, jer moramo se složiti, nije lako sa malom bebom obavljati sve te kućne poslove, i zato prvi savet (ujedno i najbolji) ako ima ko da vam pričuva bebu nemojte odbijati tu pomoć, jer mnogo ćete lakše i brže završiti sve obaveze. Međutim, ako niste te sreće da imate nekoga ko bi vam na taj nači pomogao sledite naše savete za koje se iskreno nadamo da će vam pomoći.

RADITE U HODU

Ovo će vas bukvalno spasiti da vam se ne nagomila lom bilo koje vrste. Dok držite bebu i šetate je po sobi, jednom rukom slobodno pomerite sve čiste sudove koji vam stoji na ili u sudoperi. Možete i prebrisati radnu površinu u kuhinji i tako će sve izgledati urednije i čistije.

Na isti način pokupite i dečije igračke koje su se našle na podu,krevetu…

ISKORISTITE BEBINU PREOKUPIRANOST

Dok se beba igra recimo u krevecu, za to vreme možete usisati, bebe ionako vole zvuk usisivača. Obrisati prašinu na brzaka ili skinuti veš sa žice. Možete taj veš i spakovati. Iskoristite to što se beba nečim zanima kako biste završile sve one obaveze koje svakako morate obaviti.

NOĆNI RAD

Ne mislimo na rad u ponoć, ali kada padne mrak i kada ste ostale poslove već završile bebu može da pričuva tata, dok vi spremite ručak za sledeća dva dana. Bilo bi dobro da imate napravljenu listu šta ćete spremati u toj nedelji, to će vam znatno pomoći.

BEBA I VI U EPIZODI PEGLANJE

Ako je vaše dete dovoljno veliko da može da sedi u hranilici ili u šetalici iskoristite to vreme za peglanje.

A ako pak nije dovojno veliko, stavite bebu ponovo u krevetac, dajte joj omiljene igračke i opeglaćete sve za tili čas.

 

KADA BEBA SPAVA TI RADI?

Ne drage naše. Kada beba spava, vi odmarajte. Do tada ste uz naše savete obavili, ako ne sve, onda sigurno veći deo obaveza i sada možete na miru da odmarate, jer ste to i zaslužile i da napunite baterije, jer beba će spavati najviše dva sata.

Nadamo se da smo vam makar malo olakšali posao.

Autor: Lidija Gajić

 • Gora Zivadinovic

  February 5, 2019 #1 Author

  dobar savet, ovako sam ja ocuvala svoju decu i uvek mi je kuca bila sredjena i rucak spreman.

  Reply

 • ShineM

  February 6, 2019 #2 Author

  Hvala 🙂

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *