SAVET ZA BUDUĆE MAME: KAKO NAJLAKŠE USPAVATI BEBU SAVET ZA BUDUĆE MAME: KAKO NAJLAKŠE USPAVATI BEBU
Trudnice su inače osetljive kada je u pitanju odgajanje njihovog čeda, koje tek treba da donesu na svet. Posebno su osetljive ako im je... SAVET ZA BUDUĆE MAME: KAKO NAJLAKŠE USPAVATI BEBU

Trudnice su inače osetljive kada je u pitanju odgajanje njihovog čeda, koje tek treba da donesu na svet. Posebno su osetljive ako im je to prva trudnoća, prvo dete. Pored toga što strepe od samog porođaja jer ne znaju šta ih čeka, još više strepe od toga kako će se snaći u ulozi majke.

Ovo je i mene veoma mučilo, ali verujte mi na reč nije toliko teško. Uz par caka i trikova olakšaćemo vam neke segmete života sa bebom.

Uspavljivanje je možda jedan od težih procesa kod kog je najbitnije da uhvatite bebi ritam spavanja. Jednom kada uspostavite taj red sve će vam ići lakše. U nastavku teksta vas očekuju saveti za lakše uspavljivanje bebe.

IZBEGAVAJTE KONTAKT OČIMA

Ono što nikako ne treba da radite jeste da gledate bebu pravo u oči. Na taj način joj šaljete stimulse koji je drže budnom. Dakle, pevajte joj, pričajte, ali bez kontakta očima.

BAJKE

Možda vam ovo čudno zvuči, ali ma koliko male bile, bebi prija čitanje bajki (priča) pre spavanja. Vaš glas će je umiriti bolje od bilo čega.

IZBEGAVAJTE JAKO SVETLO U DEČIJOJ SOBI I IGRAČKE U KREVECU

Neka prostorija bude obasjana prijatnom tminom. Lampa u uglu sobe je dobro rešenje. Krevetac neka bude slobodan, bez igračaka, kako bebi ne bi odvraćale pažnju i terale na igru. U tom slučaju ostaćete budne celu noć.

MAJČINE RUKE I GLAS

Beba najviše voli vaš dodir. Kako biste je brže uspavale, možete je maziti po stomaku ili glavi. Tu im najviše prija. Uz pevušenje ovo je dobitna kombinacija.

OPUŠTAJUĆA KUPKA

Kao što opusti i vas tako kupka opušta i bebe. Kupka mlakom vodom i blaga masaža vašoj bebi će prijati i dodatno je opustiti. Biće dovoljno da je samo spustite u krevetac i već će biti pred spavanjem.

SITA BEBA

Ako se vaša beba noću budi da bi jela, obavezno je nahranite neposredno pred spavanje i imaćete nekoliko sati sna duže.

BEBINA SOBA

Neka dečija soba bude prijatna, kako izgledom tako i samim boravkom u njoj. Neka boje koje preovladavaju budu nežne, a temperatura sobe između 18C i 21C. Ni previše hladno ni previše vruće. Taman onako kako treba da bude za prijatan i miran san.

Drage buduće mame, vašoj bebi je najpotrebnija vaša ljubav, a uz to sve ćete lakše postići. Nikako nemojte da brinete, jer sve se da naučiti i sigurni smo da ćete biti najbolje mame na svetu, a tu smo i mi da vam našim savetima olakšamo i pomognemo.

Autor: Lidija Gajić

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *