SAMOPOUZDANJE- JAKA VERA U SEBE

Zrelo i stabilno samopouzdanje, za razliku od niskog ili lažnog, podrazumeva realno sagledavanje sopstvenih sposobnosti i težnju ka ostvarenju ličnih potencijala.

Do svega ovoga dolazi se kroz spoznavanje svoje posebnosti i specifičnosti, fokusom na ono dobro u nama, ali i analiziranjem osobina koje odlikuju samopouzdane osobe.

Za sve ono u čemu težite da se ostvarite i da uspete, potrebno vam je samopouzdanje. Ipak, ono se ne izgrađuje za par dana. Promena je naravno moguća, ali samo kroz vreme i okolnosti u kojima se vera u sebe gradi i učvršćuje.

 

Način na koji vidimo sebe, ali i svet oko sebe, kao i onaj osećaj da verujemo svojim sposobnostima i potencijalima je upravo ono što je potrebno da bi se gradio kvalitetan i zdrav pristup životu. To je osnova zdravog samopouzdanja.

Upoznajte, a zatim postavite granice, prepoznajte svoje mogućnosti i potencijale i budite sigurni u ciljeve koje želite da ostvarite jer su oni vaši i pravilnim postavljanjem prioriteta i organizacije vremena, svakako da su mogući.

Dominantno vrednovati sebe znači biti siguran u svoj maksimum i u skladu sa takvim doživljajem sveta oko sebe, kreirati život kakav nam odgovara. Svako zaslužuje da ostvari svoje potencijale.

Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Razmišljajte o putu ka napretku

Razmišljajte o putu ka napretku. Brz način života ima...

Portokalopita sa klementinama prava letnja poslastica

Portokalopita sa klementinama prava letnja poslastica. Sočni aromatični kolač...

Biološka terapija

Biološka terapija. Biološka terapija predstavlja tretman koji treba da...

Dokaz da si dovoljan sebi

Dokaz da si dovoljan sebi. Da biste postali ili...