SAMOPOUZDANJE- JAKA VERA U SEBE SAMOPOUZDANJE- JAKA VERA U SEBE
Zrelo i stabilno samopouzdanje, za razliku od niskog ili lažnog, podrazumeva realno sagledavanje sopstvenih sposobnosti i težnju ka ostvarenju ličnih potencijala. Do svega ovoga... SAMOPOUZDANJE- JAKA VERA U SEBE

Zrelo i stabilno samopouzdanje, za razliku od niskog ili lažnog, podrazumeva realno sagledavanje sopstvenih sposobnosti i težnju ka ostvarenju ličnih potencijala.

Do svega ovoga dolazi se kroz spoznavanje svoje posebnosti i specifičnosti, fokusom na ono dobro u nama, ali i analiziranjem osobina koje odlikuju samopouzdane osobe.

Za sve ono u čemu težite da se ostvarite i da uspete, potrebno vam je samopouzdanje. Ipak, ono se ne izgrađuje za par dana. Promena je naravno moguća, ali samo kroz vreme i okolnosti u kojima se vera u sebe gradi i učvršćuje.

 

Način na koji vidimo sebe, ali i svet oko sebe, kao i onaj osećaj da verujemo svojim sposobnostima i potencijalima je upravo ono što je potrebno da bi se gradio kvalitetan i zdrav pristup životu. To je osnova zdravog samopouzdanja.

Upoznajte, a zatim postavite granice, prepoznajte svoje mogućnosti i potencijale i budite sigurni u ciljeve koje želite da ostvarite jer su oni vaši i pravilnim postavljanjem prioriteta i organizacije vremena, svakako da su mogući.

Dominantno vrednovati sebe znači biti siguran u svoj maksimum i u skladu sa takvim doživljajem sveta oko sebe, kreirati život kakav nam odgovara. Svako zaslužuje da ostvari svoje potencijale.

Autor: Ivana Živanić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *