Samohrani roditelj – Heroj današnjice Samohrani roditelj – Heroj današnjice
Početak stvaranja novog života, sam u borbi sadašnjosti gde je ovladala sebičnost ljudi. Nebriga i nemar za ženu koja će postati majka. Posmatram borbu... Samohrani roditelj – Heroj današnjice

Početak stvaranja novog života, sam u borbi sadašnjosti gde je ovladala sebičnost ljudi. Nebriga i nemar za ženu koja će postati majka. Posmatram borbu od prvih nedelja gde se bebi ne čuje otkucaj srca i preti odlaskom da ne obraduje ženu, majku koja ga toliko željno iščekuje. U zrelim godinama ( 36) sve zahteva dodatne troškove analiza koje su previše skupe. Plate nema. Na selu dva teleta, odakle?  Sve se to hrabro i dobro završava.Sama! Bolnica, traktor, kuća, seno, vršaj, auto… Prolazi hrabro žena bez podrške partnera koji na svu tu muku dodaje dodatni bol. Ženi se. Objavljuje svadbu dinamitom u maloj sredini gde sve vri od zlobe i podsmeha naroda. Vera u Boga donosi čudo. Rađa se divan dečak. Majka mu daruje prelepo srpsko ime. Posmatram njenu podršku roditelja. Starih i bolesnih ljudi ali se ne predaju i raduju se svom unuku.

Tako godinama prolazi mojom ulicom žena noseći dečaka s’ flašicom u ruci. Laganim koracima odlaze na salaš sa bi dečak popio sveže izmuženo kozije mleko. Prolaze godine, a dečak odrasta sa puno ljubavi i pažnje. Vidim da sve  ima i da mu ništa ne nedostaje. Ali opet dolazi nesreća ovoj hrabroj ženi. Gubi oba roditelja u mesec dana. Odlazi njena najveća podrška. Kako mentalna tako i finansijska. Teško je. Nema ko da pričuva dete da bi ona zaradila pare, a one uvek trebaju detetu. Ja vidim njenu borbu. Pomaže bolesnom komšiji, a on ponekad zauzvrat pripazi dečaka. Ona hrabro korača mojom ulicom i pomaže svima u komšiluku. Ona se bori i radi ponekad i teške fizičke poslove kako bi zaradila. Njen sin je lepo vaspitan i kulturan dečak. Najbolji je đak. Svog komšiju koji je malo zaostao u razvoju uči da piše i da čita i zove ga „ profesorom“. Lepo je živeti u njenom komšiluku i diviti se toj hrabroj ženi koja se bori i koja nesebično daje i pomaže. U surovom svetu gde hrabrost nadvladava sadašnjost.

Autor: Jelena Mladenović

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *