SAMA SVOJ MAJSTOR

Iako često odlazim u kozmetički salon i uživam u svim njegovim čarima, po nekad volim da za sebe napravim kozmetiku iz “kuhinje“.

Pre par meseci nisam stigla da odem na redovan tretman lica (a bio mi je neophodan jer mi je lice zbog prirode posla dosta vremena pod šminkom) i tada sam rešila da sama nešto “zbućkam“. Razmišljala sam šta je to što imam u kuhinji, a što je hranljivo za moju kožu. Naiđoh na med (jupi!) i mleko. Pomislila sam kako se još čuvena Kleopatra kupala u mleku pa samim tim sigurno nije loše po kožu, i med koji je u svakoj prilici dobrodošao, pomešala sam te dve namirnice. U manju posudu prvo sam stavila mal mleka i dodala kašiku ipo mada (da ne bude maska retka). Četkom za nanošenje maske nanela sam masku na lice, vrat i dekolte. Ostavila sam da odstoji 15-ak minuta. Isprala sam mlakom vodom i moja koža je bila nežna, meka i baršunasta u isto vreme. Crvenilo koje je naravno prisutno zbog šminke nestalo je. Bila sam ponosna na sebe. Sledeći put sam probala masku od meda i jogurta. Pravi se na isti način kao i ona od meda i mleka. Obe su me oduševile.

 

Sledeće što sam pokušala jeste čišćenje lica. Verovali ili ne, ali ja sam svoje lice odlično očistila prvi put uz pomoć krompira, a drugi put uz pomoć krastava (jer mi je nestalo krompira). Isekla sam na tanke kolutove krompir (u drugom slučaju krastavac) i kolutovima dobro istrljala lice i vrat (potrošila sam ceo krompir). Nakon toga sam se umila mlakom vodom i peškirom nežno utapkala lice. Efekat je sličan pilingu. Pokušajte, nećete se pokajati.

 

 

 

Na usne kad god mogu namažem jedan ili dva sloja meda, jer je med veoma hranljiv za kožu, hidrira i obnavlja je. Posle toga usne su mekane i spremne za poljupce.

 

Za ruke često koristim limun. Isečem ga na četiri dela i ruke dobro utrljam i istrljam. Nakon toga ih operem mlakom vodom. Ovo je dobro i kod zanoktica.

 

Nadam se da vam se dopao tekst i da ćete isprobati nešto od ovoga. Ako vam se sviđa volela bih da ostavite svoj komentar. I ako vam se nešto ne sviđa slobodno pišite, svaka sugestija i savet su dobrodošli.

Autor teksta: Lidija Gajić

Tekst preuzet sa sajta:

https://dolistyle.wordpress.com/

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...