SA ONE STRANE KAMERE – MILICA RADOVIĆ (FOXY LAGUNA)

U moru youtubera i sadržaja koji nam plasiraju mi smo se odlučile za jednu koja nas je osvojila svojom spontanošću i iskrenošću. Njena pojava izaziva poverenje, što je veoma bitno za nekog ko se bavi ovom vrstom posla. Ono što nas je najviše osvojilo jesu njena videa koja su raznolika. Možete naći sve što vas zanima… od beauty saveta, spremanja raznoraznih poslastica, uradi sama projekata, uređenje doma… Svojim kreativnim i veoma duhovitim sadržajem ne ostavlja nikoga ravnodušnim, a mi smo imale tu čast da je ugostimo u našem magazinu. Njeno ime je Milica Radović, a njen kanal je Foxy Laguna.

Ko je Milica?

Vrlo visoka devojka koji veruje u bolje sutra, pravdu i moć pozitivnog razmišljanja. Optimista koji gradi svoj savršeni posao koji ne donosi stres već kreativno ispoljavanje. Ljubitelj kafe, mačaka i naučno-fantastičnih filmova.  

 Da li se sećaš prvog videa koji si snimila i kakav je osećaj bio?

Da, bilo je to moje kratko predstavljanje, ko sam i kakve videe gledaoci mogu očekivati na kanalu. Prvi video je presudan u suočavanju sa tremom pa se zbog toga pamti. Jako je čudno pričati i zamišljati da je kamera skup gledalaca ali sam se posle par videa navikla. Nakon snimanja, u toku editovanja sam uviđala svoje greške i prisutnu tremu ali sam sa vremenom to ispravljala. Ako hoćete ovim da se bavite, nema mesta tremi jer je ona baš vidljiva i utiče na kvalitet videa.

Kako izgleda tvoj radni dan, dan kada se spremaš za snimanje?

Ustajem ranije i odmah posle doručka krećem sa pripremama. Pravim beleške, nameštam osvetljenje, podešavam kameru. Potom sređujem sebe (šminka/frizura) jer želim da izgledam uredno. Ako snimam DIY snimanje ume baš da potraje zbog podešavanja različitih uglova snimanja i zbog cele pripreme projekta. Posle snimanja pregledavam snimke i ako mi je ostalo vremena, krećem sa editovanjem. Skoro celo leto sam na bolovanju, za to vreme nisam snimala i moram vam reći da sam se baš mnogo uželela. Napravila sam planove i jedva čekam da krenem u realizaciju ove jeseni.

Da li si se dodatno edukovala kako bi napredovala u svom poslu? Ako jesi, šta si pohađala i u kojoj meri ti je to pomoglo?

Iskoristila sam internet i dostupnost informacija. Veliki sam pobornik online kurseva i generalno online učenja i svakom savetujem da iskoristi to maksimalno. Na samom početku sam slušala kurseve o Adobe programima koji su mi bili polazna tačka za sve što danas radim. Takođe, ne prođe dan da ne pogledam barem jedan video o nekim savetima o editovanju kako bih unapredila svoje veštine i kako bih bila u toku sa današnjim trendovima.

Da li je baš sve onako kako se predstavlja na društvenim mrežama? (tvoje mišljenje)

Na društvenim mrežama volim da pratim osobe koje me motivišu, mogu da saznam nešto korisno od njih ili se pak mogu nasmejati. Te osobe daju delić svog dana svojim pratiocima pa se zbog toga stiče utisak da je nečiji život mirno more bez ikakvih životnih problema i stresa. Poštujem osobe koje taj drugi deo svog dana žele da zadrže za sebe. Ni u čemu ne treba preterivati pa to važi i sa društvenim mrežama.

Na koji način se puniš pozitivnom energijom?

Pustim muziku i dok đuskam u kuhinji pravim neko naše omiljeno jelo.

Ko je tvoja najveća podrška?

Najveća podrška je moj suprug koji u svemu vidi nešto dobro. Uz njega svaki poslovni problem mnogo lakše preguram jer ima super motivacione savete koji mi mnogo znače.

Da li od društvenih mreža, u tvom slučaju youtuba, može da se živi i koliko moraš sebe da daš tom poslu?

Ukoliko društvene mreže shvatite kao posao onda može od njih da se živi. Genijalno je što je to stalno rastući posao, u smislu da što više radite dobijate više prilika i do vas dolazi više ljudi. Mana je to što morate biti stalno prisutni na društvenim mrežama i kreće se od nule, ali je cena koju kasnijih godina dobijate vredna svakog truda. Sve je više brendova i agencja koje vide veliki potencijal u marketingu na društvenim mrežama tako da će biti sve više posla za kreativce koji imaju pravu publiku koja ih ceni i ima poverenja u njihov rad.

 Kada pogledaš unazad koliko si uspela i da li sada na mestu gde si sebe i zamišljala?

Od onog, spomenutog, prvog videa koji sam snimila nisam mogla ni da pretpostavim u kojem smeru će sve ići. Jako sam zadovoljna sa svime što mi je kanal doneo ali uvek može bolje. Na primer, celo leto sam na bolovanju, a imala sam puno planova za razne projekte. To su neke okolnosti na koje nisam mogla da utičem, ali sam prikupila dovoljno motivacije, ideja i novih planova koje jedva čekam da realizujem.

Gde vidiš sebe za 5 godina i da li imaš neke nove planove i projekte u vidu?

Ranije sam pravila dugoročne planove ali kako je život nepredvidiv više to ne radim. Imam samo planove za jesen i čeka me dosta snimanja, slikanja, editovanja i crtanja. Biće ovo super jesen.

Da li više voliš da simaš vlogove, uradi sam videa ili make up tutorijale?

Svaki format videa nosi posebnu draž, ali su mi definitivno najmiliji uradi sama videi u kojima mogu da ispoljim najviše kreativnosti.

Svaki video ove mlade žene vredi pogledati. Ostavićemo vam linkove njenih stranica kako biste mogli da pratite njen rad.

https://www.youtube.com/c/foxylaguna

http://foxylaguna.com/

https://www.instagram.com/foxylaguna/

https://www.facebook.com/foxylaguna/

Autor: Lidija Gajić

 

 

 

 

 

2 COMMENTS

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...