Sa aprilom u ljubavi ili ne?

Sa aprilom u ljubavi ili ne? Moja višegodišnja dilema. Neko bi rekao „april, mesec kao i svaki drugi“. Neko bi rekao „Obožavam april, lepo vreme i proleće“. A ja… Ja ne znam da li sam levo ili desno, ako bih birala stranu.

Verovatno se pitate šta je to sa aprilom pa diže toliku buku zbog njega. Ne osuđujem vas, jer bih se i ja isto pitala da sam na Vašem mestu. Međutim, april za mene nije običan mesec. Nije lepo vreme, proleće, cveće i drveće. Makar sam do skoro mislila tako.

Naime, u aprilu pre mnogo godina dogodile su mi se neke situacije koje nisu ni malo prijatne. I sada kada se setim podiđe me jeza. I dugo nisam volela april. Plašila sam ga se. Plašila sam se kada dođe 31.mart, jer sam znala da sutra počinje april. I uvek sam zamišljala da ga prespavam i probudim se srećna 01. maja.

Sa aprilom u ljubavi ili ne?

sa-aprilom-u-ljubavi-ili-ne
Lidija Gajić

Tako je započeo i ovaj april. Pun neke strepnje, neke nesigurnosti… Nisam želela da osećam to što osećam, ali nnisam mogla da se oduprem. Ma koliko bih uposlila sebe i mozak da ne mislim na to, potkrala bi se mala misao o onim lošim situacijama od pre dosta godina i onda kao kovitlac prerasle bi u bujicu misli.

Shvatila sam da mi rad samo privremeno pomaže. Da je samo trenutni beg i da se ne mogu osloniti samo na njega. Bilo mi je potrebno nešto, ali šta… Ni sama nisam znala. I onda odjednom BUM. Potreban mi je razgovor sa nekim kome bih mogla da ispričam baš sve što me muči, a da me taj neko pažljivo sluša i da mi da konkretne savete i smernice. I kako uvek poslušam taj svoj unutrašnji glas, to sam i uradila.

Pričala sam dugo. Pričala sam tiho. Pa onda glasno. Pa stidljivo. Pa besno. Tužno… Iz mene je isplivalo sve. Osetila sam ogromno olakšanje. Kao kada skinete pretežak ranac sa leđa. Odjednom sa disala, lepo, slobodno, srečno.

Sa aprilom u ljubavi ili ne?

sa-aprilom-u-ljubavi-ili-ne
Lidija Gajić

Želite da znate kako se to dogodilo? Osoba sa kojom sam pričala pažljivo me jej slušala. Nije me prekidala. Kada sam završila postavila mi je jedno pitanje „Da li se nešto lepo dogodilo nakon tih ružnih situacija tokom drugih aprila“? WOW… Kakvo pitanje. Kakvo buđenje i otrežnjenje.

Par trenutaka sam razmislila i shvatila da je odgovor DA!

U aprilu je mojoj najvoljenijoj baki rođendan. U aprilu sam se verila i to baš na Uskrs. U aprilu je Uskrs. U aprilu sam uvek davala najviše ispita. U aprilu se najviše družim sa prijateljima zbog lepog vremena, najviše roštiljamo, pevamo… U aprilu je mojim dragim ljudima rođendan. U aprilu se udala moja sestra. U aprilu je rođena i moja kumica.

Neočekivan broj lepih događaja. Verovatno se nisam svega setila, ali i ovo mi je sasvim dovoljno. Dovoljno da shvatim da mogu biti u ljubavi sa aprilom. Da se radujem kafi na terasi dok gledam u predivno cveće i uživam na suncu. Da mogu da se šetam u onoj lepoj, novoj prolećnoj jaknici. Da mogu da se radujem novim projektima i saradnjama koji dolaze. Da uživam sa porodicom u prirodi. Da slavimo sve te rođendane uz pesmu i smeh.

sa-aprilom-u-ljubavi-ili-ne
Lidija Gajić

Sa aprilom u ljubavi ili ne?

Odlučila sam da budem sa aprilom u ljubavi! I ako mi dođe ona neka moja misao, da je preklopim svim ovim lepim mislima za koje vredi živeti.

Nismo svi isti i ne nosimo se svi isto sa određenim situacijama. Kada sam to shvatila znala sam šta mi je potrebno i to je zaista bilo od velikog značaja za mene, u pozitivnom smislu. Nemojte se bojati da glasno iznesete svoje emocije želje, strahove, nadanja, snove… Ako imate neke nedoumice posavetujte se i što je još bitnije poslušajte taj savet. Videćete da za sve postoji rešenje.

Ja sam odlučila da zavolim april i sve u njemu!

Autor: Lidija Gajić, glavna i odgovorna urednica

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Studio lepote Wizard u novom ruhu!

Studio lepote Wizard u novom ruhu! Renovirani prostor studija...

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima. Dan...

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila – pronađite savršen za vas

Nekoliko popularnih stilova za uređenje kupatila - pronađite savršen...

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...