Retro je opet IN Retro je opet IN
Sećate se kada smo nekada davno listale časopise i gledale stare spotove i govorile kako su devojke čudno obučene ili kako je neobično vreme... Retro je opet IN
Sećate se kada smo nekada davno listale časopise i gledale stare spotove i govorile kako su devojke čudno obučene ili kako je neobično vreme bilo.
Mislile smo da se tako nešto neće nikad ponoviti i da ostaje samo na nečijoj fotografiji i u nečijim uspomenama.
Međutim, vremena se menjaju a time težimo da vratimo trendove koji su nekad bili glavna atrakcija svih naslovnih strana.

Šta podrazumeva pojam retro?

Retro je neka vrsta mode ili trenda koji je stekao izuzetnu popularnost, a najčešće se odnosi na neki davni period. Retro, kao što sama reč kaže, karakteriše ono što je iza nas i ne podrazumeva samo stil oblačenja već i niz drugih predmeta. Pa su tako bicikl sa pletenom korpom, gramofonske ploče, stari radio ili analogni fotoaparat česti rekviziti za dočaravanje retro stila.
Ono što danas najčešće predstavlja retro stil je nošenje krupnog nakita kao dodatak klasičnim odevnim komadima, cvetni print, tufnice, maksi haljine uz male tašnice, marame oko vrata i na glavi, široke pantalone, čarape na crtu, jednodelni kupaći kostimi i još mnogo toga.
Autor: Rebeka Brošćanc

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *