REIKI ZA PODIZANJE IMUNITETA

Svi znamo da ako imamo jak imunitet da smo zaštićeni od raznih prehlada i oboljenja. I sada kada je ova takozvana pandemija u toku i tolika uplašenost od virusa šta čovek sve može učiniti da bi podigao imunitet. Neke stvari će vam biti verovatno poznate, a neke možda neće. Svakako ovim prilikom odabrah da napišem koju reč o tome. Verujem da vam je poznato da je za dobar imunitet potreban boavak u prirodi, što prirodnija hrana, po mogućustvu biljna, što više svežeg voća i povrća (vitamina), a tu su i ples, smeh, vesela energija i naravno ljubav. Kad kažem ljubav, ne mislim nužno na ljubav partnera ili ljubav prema partneru već na ljubav kao takvu. A ljubav isključuje strah ili ga za početak umanjuje, a povećava veru. Ljubav isključuje nasilje prema bilo kojem živom biću, a uvećava saosećanje, tj empatiju.

Reiki zaista ima širok dijapazon delovanja na naša suptilna tela kao i na naše fizičko. To je božanska energija koju šaljemo kroz naša srca uz molitvu, uz podršku duhovnih učitelja i naših anđela, ili našeg višeg Ja. Kome je kako lakše da percepira, tj. kako ko sa čim vibrira. Za slanje Reikija postoje i Reiki obuke, tačnije tri nivoa obuke o čemu sam za SHINE pisala ranije.

Timus žlezda koja se nalazi iznad našeg grudnog koša a ispod ključne kosti je zadužena za naš imunitet. U našem grudnom košu nalazi se jedna od sedam glavnih čakri, srčana čakra, a timus predstavlja gornju srčanu čakru. Čakra se može još nazvati i energetskim točkom. Svaka čakra je zadužena za ispravan rad naših želzda sa unutrašnjim lučenjem. Kada je neka od čakri zablokirana ili zaprljana može doći do nekih fizičkih smetnji. A srčana se odnosi na naše emocije, svesne i podsvesne, na ljubav prema našem postojanju, ljubav prema drugima i tako dalje.

Ja sam na primer, i pre nego sam saznala za Reiki bila stava da tuđa prehlada ili bolest nemaju nikakav uticaj na mene. Sećam se, bila sam još student kada je moja sestra imala bronhitis i ja sam je zvala da čujem kako je i da vidim kad mogu da je posetim. Ona je bila stava da ne dolazim da ne pređe na mene. Još tada sam joj rekla: „Draga moja, ja sa tim nemam ništa. To si ti dobila iz nekog razloga.“ Samo tada nisam imala jasnoću kako to sve funkcioniše kao što poslednji dugi niz godina imam, ali sam prosto tada intuitivno osećala da je to istina. I tako sam i živela. Kada bi se bližila zima i sezona gripa, nikad nisam ni pomislila eto sad će grip. To se mene nije ticalo, a sa prehlađenima sam se sasvim normalno družila. A ako i kada bih imala neku prehladu to bi bilo onda kada je to dolazilo meni, da ja nešto kroz to pročistim. Na primer kada nos curi, to nešto hoće da se otplače, kada grlo boli to nešto želi da se iskaže, kada je kašalj po sredi, to nešto iz osobe želi da se izviče, da kaže ovde sam, vidite me. Meni bi se te prehlade dešavale kada emotivno nešto ne bih iskominicirala kako treba. Može vam zvučati čudno ako nemate informacije kako funkcioniše metafizika i naše podsvesno, ali iako vam možda zazvuči čudno ili smešto nemojte odmah odbaciti. Dajte sebi vremena da istražite malo, da otvorite svoje horizonte za vaše bolje sutra.

Primajući redovne Reiki tretmane, ili radeći redovne Reiki autotretmane, nakon što prođete Reiki inicijaciju i edukaciju, naš imunitet raste. Kako raste? Tako što se oslobađamo nepotrebnog tereta koji se nagomilao u srčanom energetskom centru. Tako što kroz vreme učimo da volimo ispravnije, nesebičnije ili potpuno nesebično. Tako što je moguće osvestiti potisnute traume i oprostiti svim učesnicima, pa i samom sebi. Učimo se prihvatanju, razvijamo saosećanje. To nekako dolazi spontano i prirodno kada ste svakodnevno u kontaktu sa tom prečistom energijom. Na samom fizičkom nivou dobijate više energije pa se samim tim lakše nosite sa svime što vas okružuje, bilo kojom vrstom stresa.

Tokom ove čitave panike oko korona virusa, ja sam se iskreno osećala najnormalnije kao i do sada. Sa prijateljima sam se grlila, ponašala se prirodno jer iskreno nisam osetila nikakvu pretnju u vazduhu. To ima veze i sa vibracijom naravno. Ako neko strahuje, privući će to od čega strahuje, šta god da je u pitanju. Ako se bojite psa, vrlo je verovatno da vas može napasti, ali ako strah ne postoji vrlo je verovatno da se to neće ni dogoditi. Pa tako ja nisam imala strah, ponašala sam se kao i obično i sve je teklo u mom životu normalno, a dodatno sam se informisala o svemu tome mimo televizije, da saznam šta je istina a šta se plasira kao istina. Naravno, nemam ovde u planu da ulazim u tu temu dublje. I šta god da vam neko kaže, na bilo koju temu, dozvolite sebi da to osetite istinski, istražite, raspitajte se pa onda verujte ili ne.

Ono čega je bilo više u ovom periodu od neke ranije normale je to da smo mnogo više slali Reiki u humanitarne svrhe, da smo meditirali i izgovarali molitve za opšte blagostanje, kako bi se smanjio strah u ljudima koji je vrlo niska vibracija i samim tim privlači niske vibracije na kojima žive virusi. Taj rad sa mojim učenicima je zaista jedno posebno isksutvo kako za mene tako i za njih uz izobilje blagoslova, a o tome verovatno neki sledeći put.

Želim vam radosne dane, pune vere, ljubavi i mira, i izobilje dobre energije.

S ljubavlju,

S.

Autor: Sanja Dejanović

www.reikiskolica.org

 

 

 

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...