REIKI RAD SA JEDNOM NENOM

Draga dama se javila da radimo Reiki tretmane na daljinu. Dobila je upustva i započele smo sa radom. Inače, operisala je dva puta kancer, jednom na donjem stomaku kada joj je povađeno sve, a drugi put je izrazan jedan režanj pluća. Trenutna medicinska slika je dobra, nema ničega malignog u njoj kako kažu lekarske pretrage. Kroz razgovor smo oslobađale njene traume. Svašta nešto je preživela, i rat zbog čega je morala da izbegne iz Hrvatske, i smrt roditelja kad je bila prilično mlada, i smrt brata i tako dalje. Sve te neke trume koje se ne prihvate, koje emotivno bole, pakuju se na fizičko telo kao opomena i poziv da se lični stav pojedinca promeni, kako ne bi žalio za onim što nije i radovao se zbog svega onog što sada jeste ili bolje rečeno bio u miru sa svime. A često, baš kao i u njenom slučaju da shvati koliko je jaka i koliko može podneti i biti primer i drugima da je promena moguća, da je izlečenje moguće.

S obzirom da je imala dva abortusa zbog tadašnje situacije koju je živela u njoj je ostao žal i kajanje jer nema još dece i to se odrazilo u materičnom delu. Ne izražavanje emocija na pravi način, ne iskazivanje na pravi način dovelo je do toga da se bolest premestila na pluća koja predstavlajaju sredstvo komunikacije, onako ugrubo rečeno.

Dva tretmana su urađena na daljinu a onda je došla na kontaktni tretman jer živi u blizini i jer me pamti još kao devojčicu pa je imala želju da se vidimo uživo i ispričamo, a ne samo putem telefona, a i računala je da bi se možda kod mene mogla više opustiti. Sledeći smo zakazale opet na daljinu.

Između ostalog, tokom tog direktnog osetila je bol na mestu gde bi trebao biti jajnik koji je izvađen. Energetski to je moguće jer je ostao emotivni i mentalni bol koji nije razrešen. Osetila je i kao da joj istežem kičmu i da nešto hoće da izađe kroz glavu. A osetila je i da joj bol izbija na desnoj lopatici dok sam joj radila grudni deo. Na kraju sam joj na tom delu masirala leđa koja kao da su puna kamenčića pa da malo razbijemo te kamenčiće. Osetila je veliko olakšanje.

Takođe, kada sam joj radila na tretman na daljinu pitala sam je za krsta. Krsta su vukla poprilično energije. Rekla mi je da nema problema nekih posebnih sa krstima. Ok, prihvatila sam. Međutim u direktnom susretu mi je rekla da je krsta bole, tj. repni deo kada ustaje i seda jer je nedavno pala niz stepenice u kući. Tada ju je baš zabolelo. Mogla je da se kreće i lekaru nije išla.

Relativno skoro pre susreta sa njom sam pala na ledu i doživela prejak bol u repnom delu da nisam mogla da radim trbušnjake, čak nisam mogla ni da se podignem preko stomaka, već sam morala bočno da ustajem. Kako bol nije jenjavao i kako mi je u glavi bila reč „naprslina“ zakazala sam rentgen da proverim šta se tu desilo. Snimak je pokazao naprsnuće i savet je bio strogo mirovanje minimum mesec dana. Otišla sam do svog prijatelja fizioterapeuta a koji je takođe i Reikista na tretman da udružimo snage i dalje nastavila sa Reiki autotretmanima i relativnim mirovanjem da bih se za mesec dana opet vratila u sedlo (konjsko sedlo), što je bilo takođe poprilično bolno pre primene Reikija. Svako odvajanje i novo sedanje tokom jahanja je bolelo.

U toku ovog direktnog tretmana sa njom na kraju sam joj se fokusirala na repni deo. Energija je prosto “gorela” iznad istog a ona je rekla da oseća bol u tom predelu a nakon nekog kraćeg vremena i da je bol prošao i onda je izvovorila: „Kao da se nešto vratilo na svoje mesto.“ Da, tako je. Isto sam i ja doživela kad smo radili na mom repnom delu kičme. Dan kasnije mi je javila da je bol neznatan.

Posle samo dva tretmana prijavila mi je da se oseća bolje, da ima više energije, da je počela lakše komunicirati i izražavati šta misli, a i odlazak na toalet je postao učestaliji, što je pokazatelj da je krenulo pražnjenje naravno ne samo na fizičkom nivou već upravo na tom unutrašnjem, na suptilnim planovima  duše, mentala i emocija.

Dosta trauma iz detinjstva koje je potisnula je osvestila, a i tehnikom isceljenja odnosa je počela sređivati unutar sebe te neke odnose koji su je boleli. Nešto kasnije je primila i Reiki inicijaciju u prvi stepen i trebalo je da nastavi sa samostalnim radom. Međutim kako je religiozna onda se prepala jer navodno Reiki ne ide uz religiju. Reiki nije u suprotnosti ni sa jednom religijom jer je to životna energija našim duhom vođena i deluje i na isceljenje duše (uzrok) i na telo (posledicu). Samo što je to što trebamo promeniti nekad duboko skriveno u podsvesti pa je potrebno osvestiti kroz Reiki tretmane ili na neki drugi način. Pored toga, pisala sam ranije da je Reiki odobren od raznih ministarstava zdravlja širom sveta kao i Ministarstva Zdravlja Srbije kao grana tradicionalne medicine i regulisana Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, “Službeni glasnik RS”, br.107/05.

Naravno, svako neka sledi svoj intuitivni osećaj i neka za sebe izabere ono što oseća da je deo njegovog puta. Najbolji su nam pokazatelj dečica koja nemaju koncepte o tome šta sa čime ide ili ne, već samo slede svoj osećaj i rado primaju Reiki.

Toliko od mene dobri svete za ovo javljanje.

Mir i radost svima.

S ljubavlju,

Sanya.

www.reikiskolica.org

Autor: Sanja Dejanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Šta čitati ove zime?

Šta čitati ove zime? Zima mi je oduvek bila...

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...