REIKI RAD NA DALJINU I REIKI INICIJACIJA

Baš sad u ovom periodu radim sa dragim damama koje žive u inostranstvu. Jedna je iz Hrvatske, druga živi u Italiji, a treća u Norveškoj. I sve tri su osetile benefiti Reikija svaka na svoj način i za ono što joj je potrebno. Sa svakom je urađeno par pripremnih tretmana a onda su dogovorene Inicijacije.

Iako su neki stava da je Reiki u direktnom kontaktu jači, moji učenici su se uverili u suprotno. Mnogi od njih su primili tretmane i u direktnom kontaktu i na daljinu i posvedočili tome. Mnogo njih me uživo osim preko video poziva nikad nije srelo, a opet svi divno primenjuju Reiki. To i jeste razlog što dosta radim sa ljudima širom sveta jer znam da Reiki izuzetno lepo deluje na sve koji su spremni da se otvore.

Ono što je važno jeste to da se rezultati ne očekuju preko noći, jer svako ima različit prtljag i kod svakog se stvari raspetljavaju na samo njemu/njoj svojstven način i uz uložen lični trud pored terapeutskog rada druge osobe, tj Reiki praktičara. Takođe, ako osoba prepozna Reiki i želi da preuzme odgovornost za sebe, može proći kroz energetski proces koji se zove inicijacija koju prati obuka od strane Reiki učitelja, i da onda bude u mogućnosti da svakodnevno primenjuje Reiki za svoje najviše dobro.

U toku samog inicijalnog procesa, polaznik najčešće sedi na stolici prave kičme, stopala oslonjenih na pod, kao na slici, dok su dlanovi u položaju molitve ispred grudnog koša, a oči zatvorene. Kada se završi proces otvaranja energetskog, duhovnog kanala sledi obuka nakon koje polaznik (učenik) odlazi kući sposoban da sebi radi autotretman, koji se preporučuje svakodnevno.

Ili ako vam je lakše zamislite jedno crevo kako leži na travnjaku. I zamislite u blizini česmu za vodu. Dalje,  zamislite da ste vi to crevo, a da je česma izvor životne energije. Reiki učitelj ima zadatak da vas poveže sa tim izvorom kroz proces inicijacije. Onog momenta kad prodjete taj process crevo više ne leži na travnjaku, ono je zakačeno za slavinu od česme. Tokom obuke koja sledi posle inicijacije učitelj vas  obučava kako da odvrćete slavinu, da ta voda, tj. Reiki teče kroz vas i naravno kako da je usmeravate i zalivate plodnu njivu, a potom i da je zatvorite da ne curi kad ne treba. Zašto plodnu njivu? Zato što u svakom od nas leži seme dobrote, talenata raznih, ljubavi bezuslovne za sebe i sve što postoji, seme razumevanja za drugačije od nas, seme empatije i dobronamernosti, seme iskrenosti i seme istine, a možda i još po koje dobro seme. Poželjno je da ta semena isklijaju i nabujaju i izrastu u velike biljke, figurativno govoreći.

Nakon procesa inicijacije dobijate potrebnu literaturu i prolazite obuku kako da se nosite sa odredjenim stvarima u životu, kako da tretirate odredjene zdravstvene probleme  i tako dalje. Sa prvim stepenom taj mlaz sa slavine nije mnogo jak. Možete pokrenuti vodu ali pritisak je nešto slabiji. Sa drugim stepenom protok se povećava, a sa trećom inicijacijom slavina može da se otvori do kraja. Naravno, nije dovoljno da samo prolaziti kroz inicijacije već je potrebno i da se redovno praktikuje Reiki. Protok energije kroz  dlanove se povećava vremenom. Što osoba više radi, protok postaje i jači i čistiji, a onda se vremenom uči  kako prepoznati razliku u energiji koja se oseća pod dlanom prilikom rada na sebi ili na drugima. Energija može bukvalno da se opipa, pa je nekad gusta, nekad retka, hladna, vrućkasta, nekad pecka dlanove, a nekad ume da zaboli. Nekad može i da se ne oseti, kao da je nema, ali nakon nekog vremena zadržavanja iznad tog dela tela počne da zadobija odredjeni oblik. Iz tog energetskog oblačića, tj. energetskog pojasa, kasnije je moguće dešifrovati poruku koju nam telo šalje.

Što se mene tiče ja sa ljudima radim jedan na jedan, ne radim u grupama.To  važi i za osnovnu obuku koja se izvodi nakon incijacije jer je u jednom trenutku moguće je posveti pažnju jednoj osobi. Takodje, izvesni pojedinac možda ima potrebu da postavi pitanje ličnije prirode kako bi dobio smernice za dalji rad, a za koje se ne oseća dovoljno slobodnim da deli sa drugim ljudima, što se pokazalo u praksi. Dogovor o terminu sklapa se izmedju učitelja i polaznika. Nakon primljene inicijacije i završene osnovne obuke svakom polazniku se otvara mogućnost za jedan divan svakodnevni rad pre svega sa samim sobom. Zapravo, svakodnevni Reiki autotretman poželjno je da postane jedna lepa navika jer svakodnevno se čovek nosi sa raznim situacijama tokom dana, a mnoge druge nagomilane kroz prethodne dane i godine života tek treba da otkrije i otpusti.

Dobro bi bilo da se pre inicijacije uradi mala priprema. Priprema bi trebala biti malo u vidu hrane, da se predje na laganiju ishranu,  da se smanji unos nikotina i kofeina ako je moguće, i potpuno izbaci alkohol. Ostatak pripreme se odnosi na makar jedan Reiki tretman (u ličnom kontaktu ili na daljinu). To je trenutak kada vas osoba koja će vam preneti Reiki priprema za inicijaciju..

Priprema pred inicijaciju se podrazumeva i kod inicijacije na daljinu. Jedina razlika je u tome što polaznik tokom inicijacije leži opušten u krevetu, zatvorenih očiju i skoncentrisan na njegova unutrašnja dešavanja.

S ljubavlju,

Sanja.

www.reikiskolica.org

Autor: Sanja Dejanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...