REIKI ISKUSTVO JEDNE DRAGE SANJE

“Inicijacija u prvi stepen desila se nakon trećeg tretmana koji mi je jasno pokazao da sam spremna. Sam inicijalni proces bio je više nego prijatan, osećala sam ogromnu moć, optimizam, radost… Moja leva ruka, koja je u tretmanima trpela velike bolove bila je mesto protoka i ja sam toga bila potpuno svesna. Bila sam nestrpljiva da idemo dalje, ali Sanja me je savetovala da prođem period čišćenja 21 dan i okolnosti su se složile sa njom. Ne znam odakle da počnem, ali nema šta nisam doživela tokom te tri nedelje. Susret sa svim mojim najvećim strahovima, totalni preokret mog života, sve ono što je veoma teško deliti na ovaj način. Bilo je trenutaka bola, očaja, nemoći, straha… Delovalo je kao da traje godinama, kao da se sve srušilo. Sanju nisam zvala, čekala sam da vidim gde će me to dovesti. Ispostavilo se da su mnoga stresna dešavanja bila baš u moju korist i da su me primorala da konačno izađem iz svoje zone konfora i krenem nazad sebi!! Hvala Sanji, Reikiju, univerzumu i svima koji me podržavaju na ovom putu. Spremna za nastavak.” – Sanja J.

Draga Sanja živi u Italiji. I pripremne tretmane a i inicijaciju smo radile na daljinu zbog geografske udaljenosti. Tokom tretmana koje je primila dosta toga je izašlo na površinu. Ona je jedna divna otvorena duša koja je sazrela da očisti emotivni bol i pogrešne mentalne svesne i podsvesne obrazce. Ti veliki bolovi u levoj ruci koje je spomenula u svedočanstvu su posledica fizičkog, al ii mentalnog i emotivnog bola koji je trpela ranije. Leva ruka je ruka koja primamo. Leva strana tela predstavlja našu žensku energiju, pa i predačku liniju sa majčine strane. To je njoj godinama bilo sabotirano ta ženska energija je i energija stvaralaštva, kreativnost, a s obzirom na okolnosti u kojima je u to vreme živela. Bila je uskraćena da primi ljubav na pravi način kao i da se izrazi. Ne bih ulazila sada u sve detalje, ali bih se osvrnula na taj “period čišćenja”.

Šta to znači? Šta predstavlja taj period čišćenja od dvadeset i jedan dan? To je taj inicijalni period nakon same inicijacije koji kod nekih može biti buran kod nekih manje buran sve zavisi od nakupljenih utisaka pre tog trenutka. Pokazala je i praksa da što se više tretmana primi pre same inicijacije da je taj period češće i lakši. Neki se nekad žure, nestrpljivi su da prime inicijaciju i da započnu sami sa svakodnevnom primenom Reikija što je sasvim u redu. Uvek se može i nakon inicijacije zatražiti pomoć iskusnije osobe tj. učitelja od koga ste primili Reiki. To nije bio slučaj sa ovom dragom damom, ona je bila spremna kako i sama kaže i prosto njen put je takav. Pravila nema. Izabrala je da me ne zove u to vreme i da sam isprocesuira sve, ali je u svakom trenutku znala kao i svi moji učenici da me može kontaktirati za konsultaciju. Ono što im uvek preporučujem je da se što više oslanjaju na sebe a ne na mene jer će tako razviti samosvesnost i samosigurnost namesto da sve odgovore potraže od mene.

Naravno, period čišćenja se ne završava posle tih 21 dan, jer slojeva ima mnogo, pa i stepena inicijacije ima tri i samim tim ima na čemu da se radi, a i to je opet individualno koga će koliko vući da čisti, da ulazi dublje u sebe i Život u celini. Individualno je to koliko ko želi da se oslobodi, da se spozna, da dođe do sopstvene svrhe, da probudi sopstvene talente i tako dalje. Kada sam  uzela Reiki za sebe pre deset godina ni slutila nisam da će mi to jednom biti poziv, da ću raditi sa ljudima, pisati o tome, držati Reiki radionice i tako dalje. Imala sam sasvim druge planove, ali je Univerzum, moja duša imala za mene u planu sasvim nešto drugo. I hvala Joj na tome jer mi je drago da sam sada ovde gde jesam.

Kada se krene sa Reikijem, koga iz milošte zovem “Čistač” jer čisti sve to nešto potisnuto u podsvesti, mogu se javiti i neki stari bolovi, neke hronične bolesti, sve ono što nije isceljeno. Tu se ne treba imati strah, već treba imati jasnoću da na površinu izlazi i na taj način odlazi sve ono što je nepotrebno, sve što nije za naše najviše dobro. Nekad znamo šta je to, a češće ne znamo pa nam primena Reikija, energije koja ispunjava sve suptilne nivoe našeg bića to vremenom može osvetliti.

Sanja je u međuvremenu primila i drugu inicijaciju, a Bože zdravlja ubrzo će i treću.

Svao dobro dobri svete.

S ljubavlju,

Sanja.

Autor: Sanja Dejanović

www.reikisolica.org

 

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...