Rediteljka Branka Bešević Gajić osvaja još jednu prestižnu nagradu

Rediteljka Branka Bešević Gajić osvaja još jednu prestižnu nagradu za film o Duletu Saviću pod nazivom „A u Londonu muk“. Naime ovo je već druga nagrada koju naša proslavljena filmska rediteljka dobija za ovaj film.

Inicijator i direktor Budva sport film festivala je nagrađivani crnogorski reditelj Miloš Todorović.

branka-besevic-gajic
Branka Bešević Gajić

Rediteljka Branka Bešević Gajić osvaja još jednu prestižnu nagradu

Ovog puta nagradu je dobila na međunarodnom festivalu dokumentarnog i igranog filma u Budvi, kome je sportska tematika srž. Prikazana su 34 filma iz 15 država, a baš film Branke Bešević Gajić „A u Londonu muk“ dobio je nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film. Branka kao pobednica u svojoj kategoriji, zajedno sa ostalima, dobila je priliku da u novembru učestvuje na finalu svetskog filmskog sportskog festivala, koji će biti održan u Milanu.

Film koji govori o jednoj velikoj fudbalskoj legendi, snimljen je na stadionu Jedinstva na Ubu, gde je Savić počeo svoju karijeru. Snimano je i u kući Savićevih roditelja, njegovoj rodnoj kući i na mnogim drugim lokacijama.

branka-besevic-gajic
Branka Bešević Gajić

Rediteljka Branka Bešević Gajić osvaja još jednu prestižnu nagradu

U filmu govore: Dragan Džajić, Peca Popović, Dragan Gagi Jovanović, Matija Bećković, Pižon, Dragan Savić, Marina Savić, Vujadin Savić, Boško Đurovski, Neđa Milosavljević kao i Partizanovci: Emir Kusturica, Bjeković, Ivenčević, Stojković, ali i mnogi drugi iz sveta sporta, kulture i umetnosti. I upravo ta lepeza ličnosti koji će se naći u dokumentarcu govori o tome da su se ljudi voleli, poštovali i uvažavali uprkos tome za koji tim su igrali, ili za koji klub su navijali.

Film „Dule Savić, a u Londonu muk“ nastao je u produkciji Olivera Paunovića i produkcijske kuće City Grupa iz Niša. Branka Bešević Gajić je scenaristkinja i rediteljka ovog dokumentarnog ostvarenja, direktor fotografije je Nikša Malić Katanić i montažer Boban Rajković. Film traje 76 minuta.

Rediteljka Branka Bešević Gajić osvaja još jednu prestižnu nagradu

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Šta čitati ove zime?

Šta čitati ove zime? Zima mi je oduvek bila...

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...