Reč urednice: Da li pišete dnevnik? Reč urednice: Da li pišete dnevnik?
Da li ste kao mali vodili dnevnik i u njega zapisivali sve vaše tajne, velike i male? Prve simpatije, prve poglede, prvi poljubac, držanje... Reč urednice: Da li pišete dnevnik?

Da li ste kao mali vodili dnevnik i u njega zapisivali sve vaše tajne, velike i male? Prve simpatije, prve poglede, prvi poljubac, držanje za ruku… Sigurno jeste, to su svi radili. Još ste pisali i kada ste tužni, a kada ste srećni, zašto ste se posvađali sa najboljom drugaricom ili najboljim drugom i kako ste se zbog toga osećali. Nakon pisanja bilo vam je lakše, makar malo lakše.

E tako vam je i sada kada ste porasli i kada vam odbijanje od strane simpatije izgleda toliko smešno, ni približno problemima koje sada imate. Ali evo vam rešenja.

Potrebni su vam sveska i olovka. Sednite u svoj kutak, tamo gde vam je najudobnije i gde je tišina, skuvajte kafu ili čaj i sve iz sebe prenesite na papir, jer papir trpi sve.

Kako voditi dnevnik?

Sasvim je jednostavno. Sve ono što osećate u datom trenutku, sve što vam se izdešavalo tog dana, pustite da izađe iz vas. Zapisujte svoje misli, zapisujte kako ste uživali u kafi i tišini. Šta vas je naljutilo, a šta obradovalo. Ako treba opsujte i zapišite tu psovku. Ne dozvolite joj da ostane u vama, jer sve loše što ne izbacite iz sebe odraziće se na vaše zdravlje.

Koji su benefiti pisanja dnevnika?

Ono što je najbitnije, biće vama lakše. Tugu ćete podeliti na pola, a sreću ćete duplirati. Izrećićete u papir sve ono što niste mogli ili smeli reći naglas. Osetićete se lakše. Biće vam lakše. Kao kada sa nekim podelite sve ono što vas muči i raduje. Neka dnevnik postane vaša nova najbolja prijateljica sa kojom svakoga dana pijete kafu. I obavezno zapišite i ono na čemu ste zahvalni.

Dragi dnevniče…

Autor: Lidija Gajić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *