Reč urednice: Čemu me je naučio januar 2023. godine?

Reč urednice: Čemu me je naučio januar 2023. godine? Verovatno se pitate zašto pišem o tome čemu me je naučio januar, kada je sada polovina februara. Imam dobar razlog za to i tome me je baš januar naučio. Ostanite sa mnom do kraja teksta i možda i vi shvatite da ste mnogo toga naučili u jednom mesecu, dok drugi polako već prolazi.

Reč urednice: Čemu me je naučio januar 2023. godine? Januar, kao januar mesec slavlja i mesec slava. Ne mogu da se požalim da je bio toliko loš. Posle dugo godina sa suprugom i prijateljima provela sam reprizu novogodišnje noći u restoranu, uz frhunsku hranu i savršenu muziku. Igrala sam cele noći. To je ono što mi je bilo potrebno. Da igram ka da me niko ne gleda. Da se smejem, da pevam, da se ljubim (sa suprugom), da plešem, da se doteram… Ovo će biti jedna velika lekcija za ubuduće.

Reč urednice: Čemu me je naučio januar 2023. godine?

rec-urednice-cemu-me-je-naucio-januar

Naučila sam tada da želim da budem doterana, makar i ceo dan presedela u kući. Nije bitno da li idem na sastanak ili radim od kuće, želim da budem lepa i sređena. Želim da „odvrnem“ muziku i da pevam. Onako iz čista mira, za svvoju dušu, ako mi to duša i srce žele.

Januar 2023. godine me je podsetio kako je lepo okupljati se sa najmilijima. Kako je lepo provoditi vreme sa ljudima koje volimo i koji vole nas. Ta sitna druženja su me ispunjavala i davala energiju za dalje. Shvatila sam koliko su mi ti ljudi bitni. Koliko mi znači da su u mom okruženju, u mojoj blizini. Koliko mi znače razgovori sa njima i koliko je malo potrebno za sreću.

Kako sam posetila sve drage ljude, bila gost na svim slavama i slavljima došlo je vreme i za posao. Mislila sam da ću se teško vratiti u poslovnu rutinu, ali me je januar još jednom demantovao, na moju sreću. Ponosna sam na sebe jer sam ugovorila važan sastanak koji će mi na duže staze doneti dugoročnu, lepu i veliku saradnju. Uspela sam da se organizujem sa Privrednom komorom grada Kruševca i da zakažem predavanje o modernom poslovanju. Ideje su kao iskrice vrcale iz mene.

Reč urednice: Čemu me je naučio januar 2023. godine?

rec-urednice-cemu-me-je-naucio-januar

Slušala sam predivno predavanje na temu „Preduzetničko novinarstvo“ u organizaciji UNS-a. Tu sam zaista shvatila šta je koren mog poslovanja i da zapravo želim da vratim ŽENU kao glavnu temu svog portala. Naučila sam da postoji mnogo više načina pslovanja nego što sam uopšte i sanjala. I sve to mi je kao putokaz do glavnog cija stavilo ŽENU PREDUZETNICU kao najveću kariku mog poslovanja.

Stavila sam sve na papir i rekla sebi „Hajde, sada kreni“. Tako je i bilo. Ispisala sam sve ono što je trenutno deo mog poslovanja, ono što je bilo deo i ono što želim da bude. Ispisala sam i krajnji cilj, kao dokaz da sam u određenim segmentima uspela. I tek tako shvatila sam da je u stvari moj početak ono što je bitno. Ono što sam imala kao viziju na samom početku bila je najispravnija odluka. Zato se tome i vraćam, sa dosta novina i dosta stvari koje znam da će i vas obradovati.

Reč urednice: Čemu me je naučio januar 2023. godine?

rec-urednice-cemu-me-je-naucio-januar

Januar 2023. godine me je naučio da je potrebno biti dosledan svojim snovima i željama. Kada sam bila na samom početku, i kada skoro ništa nisam znala o ovom poslu, imala sam nabolje ideje. Verovatno jer se nisam opterećivala toliko marketingom, čitanjem biznis knjiga, pohađanjem xy kurseva… Prosto i jednostavno imala sam želju i volju, a nekada je to sasvim dovoljno.

Da me ne razumete pogrešno, ulaganje u sebe i svoju edukaciju, svoje znanje je od velikog značaja. I ja sama učim svakoga dana. Svakoga dana se edukujem i želim da napravim što bolju sliku o tome šta mi može biti najbolja poslovna strategija. Ali imam utisak se da po nekad previše predam tim stvarima i da zaboravim da uživam u procesu.

Januar me je pre svega naučio i da je potrebno da odmorim od svega. Da se posvetim sebi i uživanjima samo za sebe.

Kakav je bio vaš januar? Šta ste sve vi naučili u njemu?

Autor: Lidija Gajić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe. Postoje u...

Preporuke distopijskih romana

Preporuke distopijskih romana. Danas vam predstavljam nekoliko preporuka distopijskih...

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom. Kako...