REČ UREDNICE: „NOVA GODINA – POGLED UNAZAD I UNAPRED“

Kao i svaki put pred sam kraj godine većina nas svodi račune i postavlja nove ciljeve. Pitanje je koliko ste starih ciljeva ispunili, kako ćete ispratiti ovu godinu i da li ćete većinu ciljeva u idućoj godini ostvariti?

Činjenica je da ne možemo unapred znati šta nas čeka, ali možemo da se potrudimo svim silama, zar ne? Ono što je obeležilo ovu godinu u mom životu čine stvari na koje sam izuzetno ponosna i stvari za koje nisam ni sanjala da će mi se desiti.

Kada sam prošle godine postavljala ciljeve i želje većina onih koje ću sada nabrojati nisu bili na toj listi, ali su se sticajem okolnosti pojavile u mom životu i oplemenile ga.

Ono što ću odmah izdvojiti je sam nastanak ovog magazina koji je moja velikaaaaa želja (a zamislite prošle godine nije bio u planu). To je nešto što ispunjava sve segmente mog života. Moj raj, moje utočište… Zahvaljujući njemu upoznala sam predivne ljude, prošla kroz neka iskušenja koja su me ojačala, naučila sam da budem tolerantnija, strpljivija i obazrivija sa ljudima. Srećna sam jer je naša mala redakcija složna i pre svega talentovana i kreativna. Magazin je definitivno obeležio ovu godinu.

Druga velika i bitna stvar koja mi se nenadano desila jeste veliki novinarski projekat koji će (nadam se) biti velika kruna u mojoj novinarskoj karijeri. Novinarstvo je nešto što me ispunjava i srećna sam što radim ono što volim, što sam spojila lepo i korisno.

Kako je ovo era društvenih mreža, tako sam i ja u istoj mnogo toga naučila. Prateći razne blogere, youtubere uvela sam neke navike i rutine koje mi mnogo olakšavaju svekodnevicu i samu organizaciju vremena. Naučila sam da svi imamo 24h u toku jednog dana, pitanje je samo kako ćemo ih iskoristiti, na koji način. Ove godine sam puno naučila o tome i omogućila sebi vreme za sve. Za posao, za porodicu, za kuću, za prijatelje, vreme za sebe… Sve je stvar navike.

Ovu 2018. godinu, ako je sagledam kao mapu želja, mogu reći da je bila veoma uspešna. Neko će reći da se hvalim, ali i jeste tako. Hvalim se jer sam uspela da pobedim sebe u mnogim segmentima života. Na polju zdravlja uvela sam promene na koje sam ponosna. Vratila sam se hrono ishrani (to mi je stavka i za 2019. godinu) kao zdravom načinu života. Počela sam više da uživam u sitnicama i ritualima. Više se smejem, srećnija sam… Naučila sam da kafu pijem sa uživanjem, u miru, sama sa sobom. Taj ritual nikako ne preskačem. Uz tu prvu kafu proveravam raspored obaveza za taj dan, odgledam neki motivacioni ili bilo koji video koji mi u tom trenutku prija. Naučila sam da poštujem tuđe vreme i obaveze.

Napravila sam sebi izazove kojih se striktno držim. Pomogla sam onima kojima je to bilo potrebno. Pružila ruku prijateljstva mnogima i dobila isto to nazad i zahvalna sam na tome. 2018. godina će biti za mene veoma posebna jer su se desile velike stvari, kojih možda nije bilo količinski mnogo, ali su zato moj život promenile na bolje. Ja sam se promenila na bolje.

Ono što želim, kada pogledam u 2019. godinu, jeste uspešan magazin, dosta kvalitetnih saradnji i da naša mala redakcija ostane ovako vesela i složna. Puno dobrih tekstova i štampano izdanje.

Želim da konačno upišem jogu (jer su mi je svi preporučili) i da se na taj način fizički aktiviram, jer da priznam na tom polju sam baš zakočila.

Želim da putujem, da upoznajem nove predele, nove kulture, običaje, narode…

Da se kao nekada smejem na kiši, da osetim život punim plućima, da radim kao i do sada ono što volim, da su moji najmiliji živi i zdravi i da se još više volimo i slažemo (ako je više od ovoga moguće).

Sve moje želje za 2019. godinu napisala sam kao ciljeve i želim da ih sve štikliram svojim crvenim flomasterom (to znači da su u potpunosti ispunjeni). A vama želim puno zdravlja, smeha, vreme provedeno sa najmilijima i da nastavite da nas čitate, a i da nas kupujete u štampanom izdanju J

Autor: urednica Lidija Gajić

3 COMMENTS

  1. divno, zelim ti svu srecu ovog sveta u 2019-toj, da ti se ostvare sve tvoje zelje i da tvoj magazin dobije jos puno novih citalaca .

  2. Draga Lidija sigurna sam da ćeš sve svoje planove i ciljeve realizovati jer si izuzetno uporna i istrajna u svemu u šta uploviš. Joga je sjajna i toplo preporučujem. Želim ti mnogo sreće na putu svojih snova. :*

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Lip Pill: Revolucionarni plumper za usne u obliku pilule

Lip Pill: Revolucionarni plumper za usne u obliku pilule....

Sve što vas je zanimalo u vezi oldtajmera

Sve što vas je zanimalo u vezi oldtajmera. “Getting...

Beskrajna lepota: Moć plemenitosti u oblikovanju istinskog sjaja

Beskrajna lepota: Moć plemenitosti u oblikovanju istinskog sjaja. Inspiraciju...

Piće koje daje snagu i leči – orahovača

Piće koje daje snagu i leči - orahovača. Liker...