REČ, DVE O ONOME ŠTO NIJE VIŠE ENTERIJER TREND

Uveliko se govori o tome na šta dizajneri stavljaju akcenat kada su trendovi u enterijeru u pitanju. A glavno je da se usudite da kombinujete. Da se igrate. I da važi pravilo da je manje pravila.

Retki su oni koji imaju mogućnosti, volje i želje da svake sezone promene sve u kući samo zato što to nije više in. Pa je najbolji savet da nađete ono što se vama sviđa i da povremeno dodate ili zamenite detalje kada naiđe nešto novo što vam je zapalo za oko.

Ipak nije na odmet da znate šta je aktuelno. I da ako imate u planu skorije opremanje ili renoviranje nađete ideju i inspiraciju. Takođe i da znate šta je to što „izlazi“ iz mode.

BOJE

O bojama u trendu je već bilo reči u jednom od prethodnim tekstova. Ali da pomenemo i one koje nisu više u trendu.

Milenijal pink će zameniti puderasta roze i bež koje se smatraju bojama za na duže staze u odnosu na dosadašnju modernu nijansu roze. Lila je takođe out, a zameniće je icy blue, svetla pastelna plava koja idealno ide uz skandinavski stil uređenja. A i „sve u sivom“ polako odlazi u zaborav.

NAMEŠTAJ I DETALJI

Ovu godinu obeležiće plišani nameštaj. Posebno taburei, foteljice i stolice. Zato će metalik biti totalno out. Posebno kažu za rose gold odnosno rozikasto zlatne detalje na nameštaju. U dekoraciji će je biti još neko vreme, ali na nameštaju ne. Prirodni materijali zameniće metalik delove na stolicama, stolovima i foteljama.

Takođe tropski detalji polako izlaze iz domova što i nije čudno jer su uglavnom i zamišljeni da budu sezonski. A ista stvar je i sa trendom zidova koji izgledaju kao nezavršen beton. U modi su naglašene cvetne tapete umesto chevron šare.

U 2019. akcenat je na maksimizaciji umetnsoti, odnosno prednost će se dati umetničkim slikama punih detalja u odnosu na minimalističke motive. A iz mode izlazi wordart odnosno slova kao detalji.

STIL

Industrijski stil uređenja će u 2019. biti prevaziđen. Nema više tamnih prostora koji izgledaju kao da ste u fabrici. Posebno u kuhinjama. A sve će manje biti i skroz belih kuhinja.

Zato se vraćaju zeleni i prirodni enterijeri. Odnosno biljke i prirodni materijali. Dok se rustični „kuća na farmi“ stil povlači sa scene.

Takođe sve poželjnije su sobe sa karakterom gde se vidi da u njoj neko živi. Koja prikazuje vlasnika i brižljivo čuvane uspomene, a ne samo perfektno sređen prostor kao iz časopisa.

A sve će više biti mešanja stilova, perioda, šara i boja.

Tako da igrajte se kombinujući ono što vam se sviđa, a ako je to nešto od nabrojanog što odlazi sa scene, požurite dok ga još ima za pronaći. Tako to obično bude sa modom. Posebno u uređenju prostora.

Autor: Ana Glišić

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...