Razgovor sa autorom Živojinom Petrovićem u Ada Mall-u

Razgovor sa autorom Živojinom Petrovićem u Ada Mall-u

U okviru redovne akcije druženja sa poznatim domaćim piscima, Ada Mall shopping center u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna organizuje. Razgovor sa autorom Živojinom  Petrovićem u utorak 07. juna sa početkom u 18 časova.

Povodom knjige „Ratnik sunca na platoru na trećem spratu u food courtu. Posetioci će biti u prilici da pogledaju i izložbu fotografija i dokumenata iz arhive Branka Lalovića.

Autor bestselera „Nestvarno, a stvarno“, Živojin Petrović, ovoga puta nam piše o misteriji smrti našeg čuvenog naučnika, prvog borca za obnovljivu energiju u Srbiji.

Profesor dr Branislav Branko Lalović (1928–1988), zapaženi nuklearni fizičar Instituta „Boris Kidrič“ u Vinči, započeo je sedamdesetih godina prošlog veka značajna istraživanja o alternativnim izvorima energije. Nakon vrlo uspešnih eksperimenata postao je jedan od najpoznatijih stručnjaka na polju sunčeve energije.

Ekološki korifej i solarista svetskog renomea. Omiljeni profesor na tri univerziteta u Srbiji. Pionir solarne arhitekture koji je uvrstio SFRJ u sam vrh svetske nauke. Domaću i međunarodnu javnost prvo je zasenio svojim genijalnim delima, a zatim naprasno napustio ovaj svet pre vremena, ne želeći do poslednjeg trenutka da poveruje da je – možda – ubijen.

Ovo je priča o sudbini naučnog velikana u našem društvu. I dilemama o upotrebi solarne i nuklearne energije koje su aktuelne i danas. Ratnik sunca je autentično svedočanstvo o čoveku koji je otvorio dotad nepoznata vrata nauke i tehnike, ali naše društvo nije imalo dovoljno znanja i hrabrosti da zakorači kroz njih.

Razgovor sa autorom Živojinom Petrovićem u Ada Mall-u

Vidimo se u utorak 07. juna od 18 časova na trećem spratu ADA MALL-a.

Radnička 9 (preko puta Ade Ciganlije).

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA

Njeno veličanstvo – BIBLIOTEKA. Dugo sam razmišljala šta je...

Kifla kroasani pečeni na ulju

Kifla kroasani pečeni na ulju.Da li ste probali...

1.Jedan po jedan – knjiga za prave ljubitelje trilera

1.Jedan po jedan - knjiga za prave ljubitelje trilera....

Čarapansko srce veliko kao kuća

Čarapansko srce veliko kao kuća. U jednom lepom, Lazarevom...