Razgovor sa autorom Živojinom Petrovićem u Ada Mall-u

Razgovor sa autorom Živojinom Petrovićem u Ada Mall-u

U okviru redovne akcije druženja sa poznatim domaćim piscima, Ada Mall shopping center u saradnji sa izdavačkom kućom Laguna organizuje. Razgovor sa autorom Živojinom  Petrovićem u utorak 07. juna sa početkom u 18 časova.

Povodom knjige „Ratnik sunca na platoru na trećem spratu u food courtu. Posetioci će biti u prilici da pogledaju i izložbu fotografija i dokumenata iz arhive Branka Lalovića.

Autor bestselera „Nestvarno, a stvarno“, Živojin Petrović, ovoga puta nam piše o misteriji smrti našeg čuvenog naučnika, prvog borca za obnovljivu energiju u Srbiji.

Profesor dr Branislav Branko Lalović (1928–1988), zapaženi nuklearni fizičar Instituta „Boris Kidrič“ u Vinči, započeo je sedamdesetih godina prošlog veka značajna istraživanja o alternativnim izvorima energije. Nakon vrlo uspešnih eksperimenata postao je jedan od najpoznatijih stručnjaka na polju sunčeve energije.

Ekološki korifej i solarista svetskog renomea. Omiljeni profesor na tri univerziteta u Srbiji. Pionir solarne arhitekture koji je uvrstio SFRJ u sam vrh svetske nauke. Domaću i međunarodnu javnost prvo je zasenio svojim genijalnim delima, a zatim naprasno napustio ovaj svet pre vremena, ne želeći do poslednjeg trenutka da poveruje da je – možda – ubijen.

Ovo je priča o sudbini naučnog velikana u našem društvu. I dilemama o upotrebi solarne i nuklearne energije koje su aktuelne i danas. Ratnik sunca je autentično svedočanstvo o čoveku koji je otvorio dotad nepoznata vrata nauke i tehnike, ali naše društvo nije imalo dovoljno znanja i hrabrosti da zakorači kroz njih.

Razgovor sa autorom Živojinom Petrovićem u Ada Mall-u

Vidimo se u utorak 07. juna od 18 časova na trećem spratu ADA MALL-a.

Radnička 9 (preko puta Ade Ciganlije).

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj?

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj? Tuđi...

Ljubav je igra bez granica

Ljubav je igra bez granica. Upravo naiđoh na neke...

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće. Kada se...

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u 21. veku?

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u...