RADOZNALOST U FUNKCIJI ZNANJA

„Znatiželja je podstakla prve mislioce na filozofsko posmatranje života. Njihovo čuđenje u početku odnosilo se na teškoće koje su se prve prikazale njihovom umu. A primetiti neku teškoću i začuditi se, znači priznati sopstveno neznanje. Iz tog razloga čak je i ljubav prema mitu, u nekom aspektu, ljubav prema filozofiji jer je mit skup čudesnog.“

Istina i saznanje mogu da se definišu i kao nešto više, ali takođe i kao nešto manje od same nauke. Jedini razlog zašto su ova dva pojma nešto manje od nauke je to što se oni ne mogu ni na kakav način dokazivati, a razlog zašto su nešto više od toga je to što oni govore o opštem smislu svega, dakle o pitanjima pred kojima nauka zastaje.

Ogledalo samoživosti

Čovek živi kroz mnogo različitih dualnosti koje su samo deo njegove svesti, deo njegove podeljene slike sveta, a ne vidi onu koja mu je data, pre svega, da je iskustveno razume. To je ujedno odgovor na neprimerene komentare o eventualnoj dozi samoživosti koju svako poseduje. Ako sebe ne pogledaš u ogledalo i ako u njemu nema dobrote i radosti pa kako se to onda može prepoznati u nekom drugom ?!

Lična ubeđenja svakog pisca pokušavaju da dođu do nagog tela Istine, a koja se odnosi na mentalnu magiju, skidajući svaki sloj postepeno i mukotrpno. Poenta je odbaciti sve te iznošene slojeve koji su prirasli uz srce i predstaviti jednostavnu, prirodnu istinu do koje svako mora doći na neki (svoj) način.

Kako preneti poruku koja već duže vreme traži da se izrazi ?! Snažna poruka elementarne energije i one iskonske snage. Pa da se pokuša izložiti, u onoj svojoj jednostavnosti, gde neće biti velova vazdušastih teorija mističnih pristrasnosti.

Upravljanje mentalnim energijama

Savremeni pisci razvili su mnoge privlačne teorije kako bi približili fenomen upravljanja mentalnim energijama. Iako su sve te teorije lukavo zamišljene, mnogi koji pokušavaju da ih dosegnu na kraju odustanu jer uzalud pokušavaju pomiriti suprotna gledišta jedne stvari, odnosno Istine.

Zar svim inteligentnim posmatračima nije jasno da veliki majstori koriste istu prirodnu silu, uprkos protivrečnim teorijama, kao i to da se efekti postižu uprkos nekim tamo gledištima, pre nego zahvaljujući njima ?!

Rečnik prvobitnog mislioca

Možda je najbolji način da se približi sve to, da se pogleda u rečnik. Uvek je dobro imati na umu položaj prvobitnog mislioca, kako je on gradio čvrst temelj svojoj ideji. Tako se stiče određena prednost- uvek se dobija nova misao iz fabrike Uma. Na taj način može da se vidi ideja oslobođena od priraslica koje su joj kasnije, vremenom, dodate.

Ako i mozak i baterija mogu da konvertuju ili transformišu energiju, koja već postoji u univerzalnom obliku onda su oboje u stanju da generišu strujanja sila koja su u stanju da izazovu promene u drugim supstancama.

Jer sve što postoji “oseća“ i “odgovara na taj osećaj“ čak i najmaterijalniji oblici- dokazano naukom. Dakle u svakom atomu postoji Um i mehanizam uma  i sve se dalje razvilo odatle. Sve je to dobro složeno u jednu misao:

    Rođen si sa potencijalom. Rođen si sa dobrotom i verom. Rođen si sa idealima i snovima. Rođen si sa krilima. Nauči da ih koristiš…. A koji svoj potencijal ti koristiš ?

Autor: Ivana Živanić

 

 

 

 

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” – Branka Bešević Gajić

“Predrasude i stereotipi o nasilju nad ženama” - Branka...

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe

Tri stanja kroz koja najbolje upoznajemo sebe. Postoje u...

Preporuke distopijskih romana

Preporuke distopijskih romana. Danas vam predstavljam nekoliko preporuka distopijskih...

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom

Aromatični Uskršnji mafini sa cimetom, lešnikom i šargarepom. Kako...