Put do snova kroz zvezde

Veoma često ne primećujemo ples zvezda. Da li si nekada zastao na trenutak i otputovao do njih? Gledajući u zvezde nikada nećemo promašiti put. Put ka snovima je dug ali pun sjaja. Sjaj galaksije se sastoji od dvesta milijardi zvezda. Svaka zvezda sija posebnim sjajem i na svoj način ali sve one čine jednu jedinstvenu celinu. Dakle, da bi nizao uspehe moraš krenuti od malih zvezda i skupljati ih. Sve dok one ne stvore jedinstvenu celinu.

Noć je pala. Nebo je zvezdano. Povetarac tiho leluja i zvižduće kao da te doziva. Tamno zelena postelja te čeka. Hajde lezi i pogledaj. Te zvezde igraju samo za tebe. Vidis li tamo u desnom uglu neba? Oslikavaju tvoj put i snove. One žele da budeš jak i skupiš sve zvezde u jednu celinu. Zatvori oči. U daljini oseća se miris pokošene trave. Opusti se. Dopusti sebi da ti misli putuju do zvezda. Čuda se događaju . Možda upravo sada jedno čudo sleti na krilima zvezde padalice. Da bi došao do prve zvezde i svake sledeće put je dug. Pre svega put je trnovit i pun prepreka. Ali vredi. Za sjaj zvezde koji ćeš tada videti. Za snove koje dugo čekaš. Za tvoje bolje sutra i osmeh na licu. Većina nema podršku koju očekuju ali to je u redu. Vremenom naučiš da je samoća najbolji prijatelj. Koliko samo zvukovi samoće znaju tajni? Ne slušaj druge kreni putem koji niko ne ide. Budi drugačiji. Dosegni visine. Ti to možeš . Veruj sebi i voli sebe takvog kakav jesi. Drugi će ti uvek stajati na put. Pokušavajući da uklone tvoj sjaj. Ali ne dozvoli da te to spreči sijaj najviše što možeš. Nisi kao oni zato su ljubomorni na tvoj dar. Pokušavajući da budu ono to nisu videli  tebe. Jer ti i ono što jesi. Posebna zvezda na ebu koja sedi sama i čeka pravi trenutak da pusti svoj sjaj. Kao što zalivamo cveće da bi predivno mirisalo i zračilo lepotom. Tako svaki dan trebamo posvetiti svom unutrašnjem sjaju i lepoti. Da bi krenuli ka putu snova.

Svaka zvezda sija drugačije. Svaki čovek izgleda rugačije. Ali u sebi nosi poseban dar. Nismo svi isti, svi smo različiti. Ali jedno imamo isto. Ciljeve, zvezde i snove.

Autor: Katarina Radičević

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...