Psihologija laganja – Boris Đurović

Psihologija laganja – Boris Đurović. Laži, laži, laži. Laži su svuda oko nas. Nekada ih je veoma lako prepoznati, a ponekad su nam potrebna i posebna znanja kako bismo razotkrili lažljivce. Psihologija laganja” je štivo koje se veoma ozbiljno bavi temom laganja. U knjizi ćete naići na teorijski okvir koji se oslanja na stručnu literaturu koja se bavi ovom temom, istorijat različitih metoda otkrivanja laganja, ali i konkretne primere.

Autor sa nama deli primere iz svog višegodišnjeg profesionalnog iskustva u poligrafskoj laboratoriji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Meni se jako dopalo što sam u jednom poglavlju mogla da čitam o tome zašto lažemo, u drugom o forenzičkom intervjuu, u nekom sledećem o istorijatu poligrafa, a onda i o verbalnim i neverbalnim znacima laganja. Imam osećaj da sam čitanjem skoro 250 stranica knjige dobila mnoštvo novih korisnih informacija koje mogu zaista da primenim.

Psihologija laganja – Boris Đurović

psihologija laganja
Psihologija laganja – Boris Đurović

Verujem da je ova knjiga sjajan izbor za sve one koji žele da nauče kako lakše da prepoznaju laži u svom svakodnevnom životu, ali i one koji se u svom profesionalnom životu susreću sa ljudima koji lažu. Dodala bih i da ovaj naslov može biti sjajna polazna tačka za sve one koji pišu knjige u kojima značajan deo radnje zauzimaju policijske istrage, slučajevi i ispitivanje zločinaca.

Stil pisanje je veoma jednostavan, tako da svako može da razume metode i alate o kojima pisac govori. Ja sam knjigu čitala duže, ne zato što mi se nije dopala, nego zato što sam svako malo hvatala beleške i zapisivala najinteresantnije informacije. Naslov je pun pogodak za mene, jer obožavam psihologiju, forenziku i sve što je na bilo koji način povezano sa rešavanjem zločina. Sigurna sam da ću se posle ove knjige baciti i na ostalu literature koju je autor koristio prilikom pisanja, a nadam se da ću se uskoro družiti sa još nekim naslovima iz Crime scene books.

Psihologija laganja – Boris Đurović

Posle čitanja ovog naslova stekla sam utisak da je otkrivanje laži svojevrsna umetnost koja kombinuje znanja, iskustva i veštine iz različitih oblasti. Isto tako, shvatila sam da ova veština ne ostavlja iste posledice na svakog. Lepo je znati istinu, ali nekada istina može i da nas optereti ili razočara. Pažljivo čitajte ovu knjigu i primenite ono što iz nje naučite, pridržavajući se sopstvenih granica.

psihologija laganja boris đurović
Psihologija laganja – Boris Đurović

Boris Đurović je završio osnovne studije psihologije na Filozofskom Fakultetu u Novom Sadu i specijalističku obuku MUP Republike Srbije, za poligrafskog ispitivača, na Policijsko kriminalističkoj akademiji u Beogradu. Završio je postdiplomske studije na odseku za kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a 2016. godine je i doktorirao na odseku za psihologiju Univerziteta u Beogradu. Radio je kao poligrafski ispitivač devet godina.

Psihologija laganja – Boris Đurović

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom mestu?

Napredak kroz dobrobit: Kako podržati mentalno zdravlje na radnom...

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?

Koja oprema vam je potrebna za pružanje usluga pedikira?...