Psihologija laganja – Boris Đurović

Psihologija laganja – Boris Đurović. Laži, laži, laži. Laži su svuda oko nas. Nekada ih je veoma lako prepoznati, a ponekad su nam potrebna i posebna znanja kako bismo razotkrili lažljivce. Psihologija laganja” je štivo koje se veoma ozbiljno bavi temom laganja. U knjizi ćete naići na teorijski okvir koji se oslanja na stručnu literaturu koja se bavi ovom temom, istorijat različitih metoda otkrivanja laganja, ali i konkretne primere.

Autor sa nama deli primere iz svog višegodišnjeg profesionalnog iskustva u poligrafskoj laboratoriji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Meni se jako dopalo što sam u jednom poglavlju mogla da čitam o tome zašto lažemo, u drugom o forenzičkom intervjuu, u nekom sledećem o istorijatu poligrafa, a onda i o verbalnim i neverbalnim znacima laganja. Imam osećaj da sam čitanjem skoro 250 stranica knjige dobila mnoštvo novih korisnih informacija koje mogu zaista da primenim.

Psihologija laganja – Boris Đurović

psihologija laganja
Psihologija laganja – Boris Đurović

Verujem da je ova knjiga sjajan izbor za sve one koji žele da nauče kako lakše da prepoznaju laži u svom svakodnevnom životu, ali i one koji se u svom profesionalnom životu susreću sa ljudima koji lažu. Dodala bih i da ovaj naslov može biti sjajna polazna tačka za sve one koji pišu knjige u kojima značajan deo radnje zauzimaju policijske istrage, slučajevi i ispitivanje zločinaca.

Stil pisanje je veoma jednostavan, tako da svako može da razume metode i alate o kojima pisac govori. Ja sam knjigu čitala duže, ne zato što mi se nije dopala, nego zato što sam svako malo hvatala beleške i zapisivala najinteresantnije informacije. Naslov je pun pogodak za mene, jer obožavam psihologiju, forenziku i sve što je na bilo koji način povezano sa rešavanjem zločina. Sigurna sam da ću se posle ove knjige baciti i na ostalu literature koju je autor koristio prilikom pisanja, a nadam se da ću se uskoro družiti sa još nekim naslovima iz Crime scene books.

Psihologija laganja – Boris Đurović

Posle čitanja ovog naslova stekla sam utisak da je otkrivanje laži svojevrsna umetnost koja kombinuje znanja, iskustva i veštine iz različitih oblasti. Isto tako, shvatila sam da ova veština ne ostavlja iste posledice na svakog. Lepo je znati istinu, ali nekada istina može i da nas optereti ili razočara. Pažljivo čitajte ovu knjigu i primenite ono što iz nje naučite, pridržavajući se sopstvenih granica.

psihologija laganja boris đurović
Psihologija laganja – Boris Đurović

Boris Đurović je završio osnovne studije psihologije na Filozofskom Fakultetu u Novom Sadu i specijalističku obuku MUP Republike Srbije, za poligrafskog ispitivača, na Policijsko kriminalističkoj akademiji u Beogradu. Završio je postdiplomske studije na odseku za kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a 2016. godine je i doktorirao na odseku za psihologiju Univerziteta u Beogradu. Radio je kao poligrafski ispitivač devet godina.

Psihologija laganja – Boris Đurović

Autor: Milica Barać

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa

Alternativne terapije za ublažavanje bolova u zglobovima kod osteoartritisa....

Da li je i on bolestan?

Da li je i on bolestan? Polako se približavamo...

Kako ubijaju dobre devojke – YA roman za sve ljubitelje dobrih misterija

Kako ubijaju dobre devojke - YA roman za sve...

Insulinska rezistencija u trudnoći

Insulinska rezistencija u trudnoći. Insulinska rezistencija je metaboličko stanje...