Proslavio je Alena Smailagića, a predstavljaće nas u Japanu!

Republika Srbija i te kako može da se ponosi istaknutim i renomiranim Markom Filipovićem iz Srbije koji je postao glavni trener košarkaškog kluba iz Tokija Hachioji Bee Trains u profesionalnoj B3 ligi!

Košarkaški trener iz Beograda koji je ostvario zapažene rezultate u sportu u Srbiji i širom sveta i ove godine će uspešno predstavljati svoju zemlju neumornim trudom i profesionalnim radom u Japanu! Naime, u minuloj sezoni trener Marko Filipović je u istom klubu bio uspešan asistent! Međutim kako je brojnim pozitivnim rezultatima i višegodišnjim radom potvrdio svoje prisustvo u ovoj sferi fizičkih aktivnosti, razvijanja tela i poboljšanja sposobnosti, predstavnici kluba Hachioji Bee Trains u Tokiju su ga unapredili, zbog čega smo sigurni da će uneti novu energiju i balkanski elan japanskim košarkašima! Ovo je veliki uspeh za mladog trenera iz srpske prestonice, tvrde predstavnici domaćih i stranih medija.

„Veoma sam ponosan što sam dobio šansu da budem glavni trener u uređenoj zemlji kao što je Japan. Dugujem zahvalnost treneru Miodragu Rajkoviću, čiji sam deo tima bio prošle godine. Smatram da će Japan u narednih par godina biti centar zbivanja po pitanju košarke, a ujedno i Olimpijske igre se održavaju u Tokiju sledeće godine.“ Izjavio je trener Filipović i dodao: „Cilj mi je da kroz svoj sistem mlade igrače pripremim da igraju na najvišem mogućem nivou uz ostvarivanje najboljeg rezultata! Kao rezultat našeg zajedničkog rada neko od njih postane deo nacionalnog tima japanske reprezentacije! Svojim najvećim uspehom smatram sto sam godinama učestvovao u razvoju mladog Alena Smailagića, koji je postao igrač Golden State Warriors (NBA), kao i Xiao Yuan a koji igra za ekipu Sichuan (CBA) !

Prethodnih godina Marko Filipović je ostvario značajne rezultate kao trener juniora kluba Steaui iz Bukurešta, koji važi za najuspešniji klub u Rumuniji po broju osvojenih titula u nacionalnom prvenstvu i trofeja nacionalnog kupa! Potom kao trener Xiamen univerziteta ostvario je saradnju sa kineskom univerzitetskom košarkaškom asocijacijom „CUBA“ koja predstavlja najpopularnije takmičenje mladih košarkaša u Kini. Nakon toga, bio je trener palestinske košarkaške reprezentacije i singapurskog kluba Adroit!

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...