PROPOLIS – LEČI I JAČA IMUNITET PROPOLIS – LEČI I JAČA IMUNITET
Jedan od najmoćnijih prirodnih preparata u borbi protiv raznih upala, svakako je propolis jer ima jako protivupalno, odnosno, antibakterijsko, antivirusno i antigljivično dejstvo. Takvo... PROPOLIS – LEČI I JAČA IMUNITET

Jedan od najmoćnijih prirodnih preparata u borbi protiv raznih upala, svakako je propolis jer ima jako protivupalno, odnosno, antibakterijsko, antivirusno i antigljivično dejstvo.

Takvo delovanje propolis ima zahvaljujući flavonima, fenolnoj i kumarinskoj kiselini ali i brojnim drugim supstancama koje sadrži. Pojedine fenolne materije iz propolisa onemogućavaju razmnožavanje Helicobacter pylori, bakterije koja uzrokuje čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, a iz propolisa su izolovane i neke materije koje sprečavaju nastanak i širenje ćelija raka.

Imunitet možemo odlično da ojačamo ako svako jutro popijemo 5-8 kapi propolisa, takođe, poboljšaćemo celokupno zdravlje organizma.

Ako u organizmu već postoji neka upala, tada se preporučuje 3- 5 puta dnevno uzimati veće doze propolisa, u zavisnosti od vrste i intenziteta upale, ali i opšteg stanja našeg organizma.

Možete i sami napraviti sopstvenu mešavinu meda i propolisa – sameljite 100 g propolisa (npr. u mlinu za kafu) i pomešajte ga sa 500 g kristalizovanog meda. Svaki dan uzmite pola male kašičice mešavine i pustite da se istopi u ustima.

Vaše telo će vam biti zahvalno na tome…

Autor: Ivana Živanić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *