PRONAĐI IZVOR LJUBAVI U SEBI

Često se priča o tome kako „privući“ ovo ili ono u svoj život. Ljudi najviše žele privući ljubav ili novac. Da, znam, zdravlje je na prvom mestu. No o tome misle samo bolesni. Zdrav čovek će prvo želeti ljubav i novac jer se većini zdravlje podrazumeva. Dok ga ne izgubimo.

Da se vratimo na ljubav. Maštamo najčešće o nekoj ljubavi iz bajke, neke serije ili filma. I sve je tako idilično, sve šljašti i sanjamo da ćemo jednog dana mi živeti tu bajku. Ili…smo pak uvereni da mi ne zaslužujemo ljubav i uz jedan veliki uzdah konstatujemo da se ljubav dešava drugima. Onda čujemo kako se priča o „privlačenju“ ljubavi u svoj život i odlučno radimo sve što smo pročitali ili čuli da treba. U prevodu, počinjemo se baviti magijom.

Da, sve su to faze kroz koje prolazimo dok ne spoznamo nešto vrlo važno.

Ljubav nije vezana za konopac pa da je jednim lakim potezom ruke privučemo u naš život!

Moj muž i ja smo se upoznali još kao srednjoškolci, sa 16 godina. Verovali ili ne, zabavljali smo se 10 godina a u braku smo nepunih 16 godina. U toku zabavljanja, a i u braku, bilo je raznih perioda. Ponekad sam ga obožavala a ponekad smatrala da je moja najveća greška. Smetalo mi je ovo, smetalo mi je ono… Pitala sam se zašto ne može biti kao oni likovi iz bajki, iz filma? Zar je sreća namenjena drugima? Počela sam davati na značaju svemu onome što me nerviralo kao da on uopšte nije ni imao dobre osobine. Do jednog momenta…

Do momenta kada sam spoznala jednu od najvećih mudrosti…da je sve u meni! I iz mene izlazi!

Baveći se sobom, svojom samospoznajom i duhovnim rastom i razvojem osvestila sam da ja posedujem fontanu ljubavi u sebi. U centru svoga srca i svoje duše pronašla sam izvor ogromne količine ljubavi. Izvor koji je dugo godina spavao i koji je bio zaboravljen. Zato sam se fokusirala na njega i očekivala da me on obaspe ljubavlju koju nisam osećala u sebi. Kada sam osetila tu ogromnu količinu ljubavi koja je počela teći iz mene shvatila sam da ja kao izvor imam moć da odašiljem neviđene količine ljubavi iz sebe. Ali da najpre tu ljubav trebam dati sebi. Ljubav je počela teći unutar mene, oko mene, širila se u beskraj. Tada sam tu istu fontanu ljubavi pronašla u mužu i u svim ostalim ljudima. Kada shvatimo da svi u sebi imamo taj nepresušni izvor ljubavi i da ne zavisimo od tuđeg izvora onda osetimo radost, moć, entuzijazam i prestanemo kriviti partnera što nije onakav kakav bi mi želeli da bude. Kada smo ispunjeni ljabavlju iz svog izvora, tada puštamo ljudima da budu onakvi kakvi jesu. Nije mi bilo više potrebno da mi pokazuje ljubav na način na koji sam očekivala. Počela sam da primećujem njegove načine davanja ljubavi. Nisam ništa više želela da privlačim jer sam sve to osvestila u sebi. I što sam više osveštavala da ja jesam ljubav i što sam je više širila, više sam je i dobijala.

Ne tražite ljubav van sebe. Ona nije stvar. Ona je moć koju svi mi posedujemo unutar nas. Kod nekih se samo taj izvor uspavao. Pronađite ga, oslušnite unutar svog srca, osetite toplinu ogromne količine ljubavi koja želi da se rasplamsa. Ne gušite je iz straha od povređenosti. Život u strahu nije život. Dopustite joj da se širi.

Kad ovo osvestite i prihvatite kao jedinstvenu istinu život će dobiti sasvim nove boje. Odašiljući ljubav mi svet oko nas činimo boljim. Kada znamo voleti sebe, znamo voleti i druge dopuštajući njihovu autentičnost da ispliva na površinu. Kada ste vi sami ljubav automatski će se i druga ljubav „zalepiti“ za vas. Ne morate je privlačiti. Zalepiće se sama, kao magnet. Jer ljubav prepoznaje jezik ljubavi, prepoznaje tu energiju.

Moj muž i ja sada imamo sasvim drugačiji odnos. Volimo naše vrline kao i naše mane. Volimo sebe i jedno drugo. Naše fontane ljubavi se prepliću i često se razumeju samo pogledom ili osmehom, bez i jedne izgovorene reči.

A sada, stavite ruke na srce, umirite se i potražite svojim unutrašnjim vidom svoj zvor ljubavi. Pustite ga da vas cele preplavi. Kakav je osećaj?

Autor: Tijana Mihajlović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj?

Zašto nam tuđi uspesi služe kao motivacioni podsticaj? Tuđi...

Ljubav je igra bez granica

Ljubav je igra bez granica. Upravo naiđoh na neke...

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće

Voće koje podiže raspoloženje: Prirodni izvor sreće. Kada se...

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u 21. veku?

Zašto je seksualnost devojaka/žena sa invaliditetom tabu tema u...