Prolećni detox uma i tela

Prolećni detox uma i tela. Proleće je pravo vreme za obnovu svoje energije i pokretanje aktivnosti tela i uma.

Prelazni period između zime i leta zna teško pasti ljudima za njihov organizam zato što su organizam, um i telo bili cele zime u pasivnom stanju tačnije u stanju mirovanja, baš zbog toga bi bilo dobro da se u rutinu uvede neki lagani ne previše agresivni detox koji će trajati minimum mesec dana. Bilo bi poželjno da traje i malo duže kako bi se svaka ćelija u organizmu navikla  i kako bi je taj detox pokrenuo na pravilan način.

Prolećni detox uma i tela

Ostanite sa nama do kraja teksta i saznajte koje su to naše konkretne preporuke za vaš detox koje ako primenjujete dovešćete celo svoje biće u optimalno stanje i moći ćete bez opterećenja da se nosite sa svime što vas čeka naredne letnje sezone, a svesni smo da je svima letnja sezona mnogo aktivnija nego ostale sezone u godini.

Prolećni detox uma i tela
Prolećni detox uma i tela

Pa da krenemo.

Pre svega ostalog najbitnije je da pijete puno tečnosti, zato što morate pripremiti svoj organizam na visoke temperature koje slede, mada su i sad već visoke za ovo doba godine što nije bio baš slučaj prethodnih godina.

Kao što rekoh, pijte dosta tečnosti. Ne mora to biti samo voda. Može to biti neki čaj za detox, na tržištu ih ima puno i ima onih koji su kvalitetni. Ili to može biti običan čaj, na primer domaći sušeni čaj ili ipak čaj iz maloprodaje.

Ja lično pijem jedan čaj za detoksikaciju organizma. Mnogo mi pomaže zato što nisam u stanju popiti toliku količinu vode u jednom danu, a istu količinu tečnosti popijem sa njim s tim što mi on ne stvara osećaj nadutosti kao voda.

Prolećni detox uma i tela
Prolećni detox uma i tela

Sledeći dobar korak je sezonsko povrće a kasnije i voće. Zbog toga što je ono puno prirodnih minerala i vitamina i zdravo je jer sazreva u vreme kad i treba. Ono čisti organizam od masnoće i sve teške hrane koju smo uneli tokom zime, zato što nam je trebala da nas održi. Tako ćete uvesti laganiju hranu koja će biti dobra za vašu probavu.

Prolećni detox uma i tela

Prolećni detox uma i tela
Prolećni detox uma i tela

Za naš um i mentalni sklop su i suviše bitne jutarnje i većernje šetnje kad sunce izlazi i zalazi i toplota vremena utiče pogodno na naš mentalni sklop zato što ga tera da se otvara, da širi i razvija u pozitivnom pravcu.

Kao da se sve iz naših telesnih i nervnih ćelija polako kao gumicom briše sve ono teško što je bilo u zimi i godini iza nas dolaskom proleća. Ne bi škodilo da se pored šetnji uvede neka fizička aktivnost po vašem izboru koja će se u kontinuitetu obavljati kao i sve ostale prethodno pomenute.

Prolećni detox uma i tela
Prolećni detox uma i tela

Jedna od dobrih praksi je suvo četkanje tela. Može se reći da je suvo četkanje tela vrsta masaže, koja se praktikuje vekovima unazad u sklopu  tradicionalne indijske medicine. Zapravo, ovo je jedan oblik mehaničkog pilinga kože i tehnika čišćenja tela, kojom se postiže poboljšanje opšteg zdravlja i izgleda.

U poslednje vreme ova tehnika je postala popularna ne samo zbog brzih i efikasnih rezultata, već i zbog pristupačne cene, odnosno zato što ne zahteva primenu skupih aparata i preparata.

Prolećni detox uma i tela

Suvo četkanje tela je veoma praktičan tretman i može se primenjivati svakodnevno, u kućnim uslovima. Za ovu metodu potreban vam je samo jedan proizvod – četka sa malo grubljim, prirodnim dlakama i malo vašeg vremena 5-10 minuta.

Ukoliko želite da osetite sve benefite suvog četkanja kože, uvedite ovaj ritual u svoju redovnu rutinu nege i primenjujte ga najmanje jednom nedeljno. Da biste brže videli rezultate potrebno je da praktikujete tretman češće, najbolje svakodnevno.  Ako vas više  zanima ova tema istražite na internetu, o njoj postoji dosta dostupnih informacija. I za mene je novina.

Prolećni detox uma i tela
Prolećni detox uma i tela

Spavajte dovoljan broj sati. Taj broj sati je relativan za svakog od nas, ali vi znate kako funkcioniše vaš bioritam i po njemu prilagodite broj sati koliko ćete spavati. Ne krnjite vreme od svog sna da biste nešto stigli da obavite iz razloga što se to može odraziti na vaše zdravlje, vašu produktivnost, a i vaše krajnje rezultate.

Međutim nemojte skliznuti u onaj ekstrem pod izgovorom da to radite za svoje zdravlje. Da upadnete u zonu komfora pa  da odlažete svoje obaveze.

Ovo je naša preporuka za detox. Nije ništa bombastično, ali znate i sami da su sve najkorisnije stvari uvek  jednostavne. Uživajte u njemu.

Autor: Milica Đorđević

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....

Kako odabrati pravi kupaći kostim za svoju građu?

Kako odabrati pravi kupaći kostim za svoju građu? Leto...

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije?

Kako da se vaš restoran izdvoji od konkurencije? U...

Aromatični sočni marokanski kolač

Aromatični sočni marokanski kolač. Od griza, obilato preliven slatkim...