PROGRAM PLESA ZA DECU

Program plesa za decu prilagodjen je uzrastu i njihovom senzibilitetu, plesom unapredjujemo mentalni,fizički i emocionalni razvoj najmlađih pomoću raznih koordinacijskih vežbe i interesantnih koreografija. Deca mogu pohadjati različite plesne stilove: disco dance, street dance, moderan balet, hip hop, jazz, acrobatic dance, belly dance, break dance, latno ples (samba, rumba, cha cha cha, salsa, džajev, bachata, kizomba, zouk) ,standardni plesovi (engleski valcer, bečki valcer, tango), za najmlađe plesače imamo poseban program – twist, kaubojska polka, zumba, merenge, balet…

Plesom poboljšavamo kod dece držanje, ravnotežu, koordinaciju, cirkulaciju,tonus tela, povećava fleksibilnost, razvijaju se mišići, unpredjuje se fizički, mentalni i emocionalni razvoj. Obogaćuje učenje, nudi osećaj za lepo, daje novo značenje pokretu i obliku, podstiče razvoj motornih veština kod dece.

Časovi latino plesa su odličan izbor za razvijanje gracioznosti i jedinstvenog stila deteta kao idealna sportsko rekreativna aktivnost koja je spoj umetnosti i sporta. Latino ples pomaže pravilnom držanju tela, unapređuje koordinaciju pokreta, izgrađuje osećaj za ritam i upoznaje sa različitim vrstama muzike, podstiče druženje i timski rad.

Hip hop predstavlja kulturu savremenog doba, način izražavanja, za mnoge i način života. U hip hopu je najvažnije da plesači osećaju muziku uz koju plešu. Pogodan je za grupne koreografije zbog svoje ritmičnosti i atraktivnosti.

Show dance i jazz predstavljaju modernije forme plesa koje proističu iz modernog baleta. Tehniku plesa karakterišu slobodniji stil i elementi pokreta zbog čega je jako popularna ova vrsta plesa.

Acrobatic dance i disco dance su specifične vrste plesa koje zahtevaju elemente akrobatike i plesnih pokreta koje su uskladjene uz brze i popularne mixeve komercijalnih plesova. Osnovna tehnika ove vrste plesa su skokovi, okreti, elastičnost mišića i akrobatika.

Preporučila bih roditeljima da upišu decu na ples i probaju ovu vrstu sporta, jer pored rekreativnog vida, deca mogu i da idu na plesna takmičenja i na taj način ostvare odlične rezultate i da napreduju u sportu. Imaće dodatnu motivaciju, a samim tim će poboljšati fizičku i mentalnu sposobnost. Deca će uz muziku i ples da se zabave, da se druže i da steknu nove prijatelje.

LIFE IS BETTER WHEN YOU DANCE – ,,ŽIVOT JE BOLJI KADA PLEŠETE,, – Ivana Strahinjić

Autor: Ivana Strahinjić, sertifikovani plesni trener i fitness instruktor

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa

5 najboljih vežbi za povećanje gluteusa. Vežbe za povećanje...

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente

Pogačice od ovsenih pahuljica i palente. Brzo, lako i...

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad bi bilo

1 rečenica i 6 reči: Šta bi bilo kad...

Ulicom se širio miris jorgovana

Ulicom se širio miris jorgovana. Srela sam je danas....