Prof. Stančić podigao Adu Ciganliju na noge ! Pevala se pesma stare Srbije!

U neposrednoj blizini ušća u Dunav, na udaljenosti nekoliko kilometra od centra Beograda, tačnije na Adi Ciganliji koja krasi listopadnom šumom i livadama, u saradnji sa Opštinom Čukarica grada Beograda i njihovim F.S.Č. održan je humanitarni koncert posvećen velikom prazniku Srpske pravoslavne crkve Vidovdanu, danu od velikog kulturnog i patriotskog značaja za srpsku istoriju i Kosovo i Metohiju. Vidovdan predstavlja sećanje na poginule u svim ratovima od 1389. godine, te je prema mišljenju istoričara ovaj datum jedan od temelja kolektivnog identiteta srpskog naroda.

Renomirani prof. dr stomatoloških nauka Ivica Stančić, inače dobitnik prestižnih priznanja i nagrada grada Beograda za pronalazaštvo i doprinos nauci, a dugogodišnji istaknuti vokalni solista Radio Televizije Srbije i Radio Beograda koji je snimio veliki broj pesama za Javni servis Srbije, tokom minulog vikenda nagrađen je još jednim, specijalnim i počasnim revijalnim Vidovdanskim priznanjem u vidu zlatnog pehara i kondira sa likom Jelice Musić, za najbolji koncertno – kulturni projekat u okruženju „Putujemo prema sreći“ u protekloj sezoni, koji je premijerno predstavio publici u krcatoj kristalnoj dvorani Doma Vojske Srbije! Profesor na svojim solističkim koncertima nastoji da otrgne kulturno nematerijalno nasleđe od zaborava, te publici predstavlja manje poznate, ali pažljivo odabrane starogradske pesme svih krajeva južnog Balkana.

Tim povodom, prof. dr Ivica Stančić je poklonio mnogobrojnoj publici najlepše pesme svog repertoara putujući pesmom od Šapca do Beograda, čak do Kosova i Metohije. Publika je gromoglasnim aplauzima reagovala na prve taktove pesama „Ostani još dan pored mene ti“, „Dunav, Dunav tiho teče“, „Ajde Stamena bela rumena“, međutim, koncertna atmosfera je kulminirala kada je pesmom „Putujemo prema sreći“ koju je snimio za trajni arhiv Radio Beograda oduševio Beograđane koji su stojeći pevali sa njim u horu!

Na humanitarnom vidovdanskom koncertu profesoru Stančiću pridružili su se i drugi slavni vokalni umetnici Javnog servisa Srbije: Vesna Dimić, Jasna Đokić, Biljana Petković, Biljana Prokić…

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Kupaći & leto sa Liscom

Kupaći & leto sa Liscom. Lisca i ove godine...

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima

Pripremite pileća krilca kao u najboljim KFC restoranima. Od...

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije

Poverenje kao ključna karika između međuljudskih odnosa i komunikacije....

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala

Queen Sensation na drugom izdanju Wine & Music Festivala....