Priznanja Naj Žena i Naj Muškarac godine otišli u prave ruke

Priznanja Naj Žena i Naj Muškarac godine otišli u prave ruke. Udruženje najuspešniji privrednik 21. veka, dvadeset treću godinu zaredom izabralo je najbolje u svojoj delatnosti u Srbiji i regionu. Priznanje Najžena i Najmuškarac XXI veka koje se dodeljuje u dvadeset kategorija za najuspešnija poslovanja našlo se u rukama izvanrednih pojedinaca, vrhunskih profesionalaca u svom poslu i zasijalo punim sjajem na predstavljanju u Beogradu.

Prema glasanju javnosti vršila se nominacija, zatim se formirao stručni žiri za svaku delatnost. Nagrade se dodeljuju za svoj rad, doprinos i stvaralaštvo, na našim prostorima i regionu. Među dobitnicima su bile javne ličnosti: Bilja Krstić, Branislav Lečić, Branka Bešević Gajić, Dušan Savić.

Priznanja Naj Žena i Naj Muškarac godine otišli u prave ruke

Proglašenje pobednika bilo je na ceremoniji nagrada 15.12. ove godine u Beogradu. Kako ističu organizatori cilj je između ostalog promovisati žene i muškarce, koje postaju značajan faktor u ekonomsko-privrednom životu Balkana. Vrši se promocija profesija kojima se oni bave, tu je ujedno i prilika za promociju umetnosti, sporta, preduzetništva, stvaralašta i međusobne saradnje, koje je sve više.

priznanja-naj-zena-i-naj-muskarac-godine-otisli-u-prave-ruke
Branka Bešević-Gajić i Branislav Lečić

Priznanje iz oblasti glume uručeno je Branislavu Lečiću, obrazloženje stručnog žirija, Branislav Lečić je u svojim glumačkim kreacijama pokazao briljantno znanje, posvećenost i predanost svom zvanju, koje je stekao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, glumac koji sa lakoćom ostvaruje urođene talente i koji svojom upečatljivom vizuelnom ekspresijom može da igra i heroje i antiheroje. Nagrada mu se dodeljuje za celokupan doprinos u dramskoj umetnosti iz oblasti glume.

priznanja-naj-zena-i-naj-muskarac-godine-otisli-u-prave-ruke
Branka Bešević-Gajić, Bilja Krstić, Dule Savić i Branislav Lečić

Bilja Krstić osvaja nagradu iz tradicionalne izvorne  muzike, uz obrazloženje za jedan posebno izvrstan vokal, koja je svojim briljantnim talentom, lepotom, mladošću, obrazovanjem i besprekornim radom zadivila ceo svet, našu etno muziku otrgla je od zaborava iznedrila poseban žanr i aktuelizovala ga, kako kod nas tako i na Svetskoj sceni, gde je priznata i uvažena kao unikatni dragulj, poseban brend, poštovana i voljena. Ogromna nam je čast da najavim naše nacionalno blago, Svetsku a našu Zvezdu.

Priznanja Naj Žena i Naj Muškarac godine otišli u prave ruke

priznanja-naj-zena-i-naj-muskarac-godine-otisli-u-prave-ruke
Branka Bešević-Gajić

Nagrada iz oblasti filmske režije za interaktivni dugometražni igrani film na temu partnerskog nasilja dodeljuje se Branki Bešević Gajić, za inovativan i hrabar izraz u naraciji kao i izuzetan i originalni doprinos dramskoj i audiovizuelnoj umetnosti iz oblasti Filmske i televizijske režije. Branka Bešević Gajić je poštovan i veoma priznat reditelj na prostorima bivše Jugoslavije.

Koji se usudio da u svojim filmovima obradi teme o kojima niko nikada ni šapatom nije smeo da progovori i zato joj se dodeljuje nagrada za igrani dugometražni film “Odluka” o partnerskom nasilju, kojim se zauzela za prava svih žrtvi nasilja. Sa svakim svojim novim filmom pokazala je svoju rediteljsku zrelost za stepenik više. Reditelj Branka Bešević Gajić se zahvalila i obratila prisutnim kolegama: Izuzetna mi je čast na ovom priznanju, koje mi je ulilo dodatno samopouzdanje, ali i odgovornost da svako svoje naredno delo radim barem za nijansu bolje od prethodnog! Hvala stručnom žiriju kao i svima koji su prepoznali moj rad! 

priznanja-naj-zena-i-naj-muskarac-godine-otisli-u-prave-ruke
Branka Bešević-Gajić, Dule Savić i Branislav Lečić

Priznanja Naj Žena i Naj Muškarac godine otišli u prave ruke

Sledeća nagrada se dodeljuje iz oblasti sporta. Fudbal je kolektivni sport koji se igra između dve ekipe, sastavljene od po 11 igrača. Fudbal je trenutno najpopularniji sport na svetu a večeras sa nama je isto tako popularni sportista.

Koji je dao gol u devedesetom minutu u Arsenalu! Učinio je moguće nemogućim što to i jeste životni ideal! Legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala, koji je bio inspiracija mnogim našim rediteljima i koji je najzastupljeniji sportista u našim filmovima i kojem je čitava Jugoslavija skandirala ime Duleeee Savić!!! 

priznanja-naj-zena-i-naj-muskarac-godine-otisli-u-prave-ruke
Priznanja Naj Žena i Naj Muškarac godine otišli u prave ruke

DOBITNICI NAGRADE:

OLJA LOPUŠANSKI iz Amsterdama -Menadžer

BILJANA KARAMANOLEVSKA iz Makedonije-Predškolska ustanova

DRAGANA MIHAJLOVIĆ sa Kosova- autorska emisija KORAK

TIVI Melčev  – KOLEKTIVNO VENČANJE

HOR GLEDANCE

LIDIJA Stanković- turizam

BRANKA BESEVIĆ GAJIĆ- reditelj

ŽIKA MIHAJLOVIĆ . voditelj

BILJA KRSTIĆ- etno muzika

DULE SAVIĆ- fudbaler

BIRSENA Numanović – edukacija

Branislav Lečić  – glumac

HIDŽMA -Katarina Škoberna

DEVI MOHAN – humanista

JOVO DROBNJAK – akademik

ĐINA RANĐIĆ – medicinska sestra

HAJRIJA udruženje žrtava

JEFIMIJA udruženje žena Velika Hoča

Foto: Siniša Kroki i Saša Mihajlović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje – satovi i slušalice od sada drastično povoljniji

Huawei proslavio ukidanje carina na svoje nosive uređaje –...

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini

Odrastanje osobe sa invaliditetom u maloj sredini. Život u...