PRIRODOM PROTIV STARENJA- ČUDESNO ULJE ZA KOŽU

Kao zdravija i efikasnija zamena za preparate protiv starenja, uvek može da posluži neko rešenje iz prirode.
Ovaj put negovaćemo se eteričnim uljima.
Kada starimo, koža počinje da gubi elastičnost. Ovaj prirodni proces uzrokuje pojavu bora i finih linija na licu, pogotovo na strateškim mestima- oko čela, usta i očiju. Iako ulja neće potpuno ukloniti bore, mogu smanjiti njihovu vidljivost i prirodna su alternativa velikom broju hemijskih preparata koje svakodnevno koristimo.
Limun
Limun je bogat vitaminom C i ima brojne prednosti za imunološki sastav. Ulja citrusa koriste se u raznim proizvodima za negu kože, kako bi se smanjili znakovi starenja. Istraživanja su pokazala da ulje limuna može pomoći prilikom smanjenja štete uzrokovane oksidacijom. Limunovo ulje takođe može pomoći u sprečavanju oštećenja od sunca, a koje takođe vodi do pojave bora.
Sva eterična ulja na bazi citrusa, uključujući limun i grejp, čine kožu osetljivijom na sunčevu svetlost. Bitno je izbegavati izlaganje suncu nekoliko sati nakon upotrebe citrusnih eteričnih ulja, stoga je pametno primeniti ih pre spavanja.
Lavanda
Lavanda se često koristi u aromaterapiji i kupkama. U raznim istraživanjima, proučavana su antioksidacijska dejstva lavande. Rezultati upućuju na to da ulje lavande štiti od oksidativnog stresa u mozgu. To isto dejstvo može smanjiti pojavu bora,  kada se nanese na kožu. Međutim, potrebno je uraditi još neke analize, kako bi se dokazala učinkovitost ulja lavande za kožu lica. Neki ljudi su alergični na lavandu pa je potrebno i to uzeti u obzir pre same primene. Preporučljivo je napraviti test na koži pre upotrebe.
Kako nanositi eterično ulje na lice ?
Nemojte stavljati eterična ulja na kožu, bez da ih prethodno ne razblažite sa maslinovim ili kokosovim uljem. Potrebno je prethodno dobro izmešati ulja u posudi. Testirajte malu količinu ulja na unutrašnjoj strani podlaktice, 24h pre upotrebe ulja na licu. Ukoliko dođe do neke iritacije, može biti da ste alergični na to ulje i nemojte ga onda koristiti za kožu lica.
Autor: Ivana Živanić

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...