PRIRODNE MASKE ZA KOSU PRIRODNE MASKE ZA KOSU
U zavisnosti ti od tipa kose, neophodno je preduzeti odgovarajuće korake kada je njena nega u pitanju. Prirodne maske za kosu vrlo lako i... PRIRODNE MASKE ZA KOSU

U zavisnosti ti od tipa kose, neophodno je preduzeti odgovarajuće korake kada je njena nega u pitanju.

Prirodne maske za kosu vrlo lako i brzo možete da napravite od maslinovog ulja- ove maske hidriraju teme, zatim od mleka- vitamin B iz mleka hrani vašu kosu, ali i limuna koji će odstraniti masnoću u korenu vlasišta. Maske možete praviti i od drugih sastojaka poput meda, kokosovog ulja, jabukovog sirćeta, banana i sl.

 

Suva kosa– Prepoznaćete je po krajevima koji se lako lome, zato je važno da ih skraćujete svaka dva do tri meseca. Dlaka je suva, krta i beživotna. Ovo je sve posledica smanjenog rada lojnih žlezda. Suva kosa traži stalnu negu.

Prirodne maske koje sadrže proteine i ulja, najbolji su izbor za ovaj tip kose.

Umutite jaje, sok od pola limuna i dve kašike maslinovog ulja. Smesu nanesite na vlažnu kosu i blago umasirajte u koren kose. Maska će dobro nahraniti kosu i daće joj potrebnu vlagu. Držite smesu 30 minuta, a nakon toga operite kosu nekim blagim šamponom.

 

Masna kosa– Posledica pojačanog lučenja lojnih žlezda je upravo masna kosa. Ona takođe deluje beživotno, ali i slepljeno. Ovom tipu kose možete vratiti sjaj ako u vodu za ispiranje, nakon šamponiranja, dodate sok od limuna, a dobro će poslužiti i sirće za tu svrhu. Možete da napravite masku od banane i meda, nanesete na vlažnu kosu i držite je 30 minuta.

 

Oštećena kosa– Farbanje i feniranje dosta oštećuju kosu pa je ovakvoj kosi potrebna posebna nega, ali i vlažnost. Maska koja je odlična za ovaj tip pravi se od dve kašike meda, dve kašike maslinovog ulja ili kokosovog ulja. Smesa se ravnomerno nanese na kosu i drži oko 50 minuta. Nakon toga, operite kosu nekim neutralnim šamponom. Za oštećenu kosu blagotvorno deluju i voćne maske. Možete da izgnječite jednu bananu i pomešate je sa malo glicerina (koji lako možete da nabavite u apoteci) pa ovo smesu držite 30 minuta i nakon toga operite kosu nekim blagim šamponom.

Isprobajte ove recepte, brzi su i efikasni, a rezultati će vas oduševiti.

Autor: Ivana Živanić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *