PRIRODNA ULJA KOJA POMAŽU KOD OPADANJA KOSE PRIRODNA ULJA KOJA POMAŽU KOD OPADANJA KOSE
Prirodna ulja pored toga što pospešuju rast kose, neguje je, ona pomažu i kod opadanja kose. Evo nekoliko prirodnih ulja koja vam mogu pomoći... PRIRODNA ULJA KOJA POMAŽU KOD OPADANJA KOSE

Prirodna ulja pored toga što pospešuju rast kose, neguje je, ona pomažu i kod opadanja kose. Evo nekoliko prirodnih ulja koja vam mogu pomoći ako imate ovaj problem.

MASLINOVO ULJE

Protrljajte maslinovo ulje između dlanova i zatim utrljati u koren kose i na kosu. Sačekati pola sata i nako toga oprati kosu nekim blagim šamponom. Maslinovo ulje je veoma delotvorno zbog hranljivih svojstava koje sadrži.

KOKOSOVO ULJE

Ovo ulje je najbolje prirodno ulje protiv opadanja kose. Potrebno je da ovo ulje svakoga dana umasirate u kožu glave, a na svake dve nedelje kokosovim uljem trebate tretirati i negovati i pramenove kose.

Nakon njegovog korišćenja kosa će vam biti sjajna i meka, a i brže će vam rasti.

LAVANDINO ULJE

Lavandino ulje se koristi u kombiaciji sa kokosovim. Pomešajte ova dva ulja i nežno umasirajte (utrljajte) u kožu glave. Lavandino ulje pomaže i u regenerisanju kose.

ULJE RUZMARINA

Najbolje da pomešate ulje ruzmarina sa lavandinim uljem, naneste na na kosu i nakon nekoliko sati držanja kosu operite na vama uobičajen način.

Ulje ruzmarina takođe odlaže i pojavu sedih vlasi u kosi.

BADEMOVO ULJE

Namažite bademovo ulje na celu kosu i ostavite da stoji nekoliko sati, zatim kosu operite.

Ovo ulje je bogato omega 3, omega 6 i omega 9 masnim kiselinama. Takođe je bogato magnezijumom kao i vitaminima E i D.

Ako želite da se rešite peruti nanesite bademovo ulje na celu kosu i ostavite da tako odstoji preko cele noći. Ujutru operite kosu.

Autor: Lidija Gajić

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *