Prirodan izgled i sa puderom – moguće je

Prirodan izgled i sa puderom – moguće je. U današnje vreme puder je sastavni deo šminke jedne žene. Bez njega se ne može, jer on upotpunjuje izgled svake žene i čini da lice izgleda besprekorno.

Međutim, danas žene, uglavnom, na lice stavljaju previše pudera, kako bi prekrile svoje nedostatke. Smatraju da će biti lepše ukoliko se stavi veća količina pudera, međutim, upravo suprotno. Previše pudera na licu nije dobro i ne izgleda savršeno. Nažalost, tek kada se desi neki peh, bubuljice na licu ili osip, shvatimo da previše pudera nije dobra ideja.

Prirodan izgled sa puderom je moguć. Na koji način i kako? Čitajte nastavak.

prirodan-izgled-i-sa-puderom-moguce-je

Prvenstveno, potrebna je nega kože, kako bi lice bilo spremno za puder i ostalu šminku.

Očistite lice sa micelarnom vodom ili tonikom. Izaberite odgovarajuće proizvode za svoju kožu, kako ne biste imali neželjeni efekat. Čišćenjem ćete skinuti nečistoće sa kože i omogućiti joj da diše.

Zatim, potrebno je da hidrate kožu dnevnom kremom, kako ne bi bila masna.

Sledeća stavka je puder. Izaberite odgovarajuću nijansu, kako ne biste bile previše blede ili previše tamne, tj. „narandžaste“. Zapamtite, ne odgovaraju svima svi puderi. Puder nanosite četkicom za puder kako biste ravnomerno rasporedile količinu na licu. Tada ćete najbolje znati da li vam je potrebno više ili manje pudera.

prirodan-izgled-i-sa-puderom-moguce-je

Nakon nanošenja pudera, potrebno je da ga dobro „utrljate“ na lice, tačnije stopite. Za stapanje pudera potreban je „blender“ ili narodski rečeno: jajasti puder. Uz pomoć njega će vam lice izgledati lepše i puder ujednačen.

Nakon što nanesete puder i ujednačite ga, potrebno je da popravite nedostatke uz pomoć korektora. Korektor će pomoći da prikrijete bubuljice, ožiljke i crvenilo.

prirodan-izgled-i-sa-puderom-moguce-je

Prirodan izgled i sa puderom – moguće je

Kako biste „zadržali“ puder i šminku na licu, potrebno je da koristite fiksator šminke, tj. sprej. Sprej je potrebno poprskati po licu kako bi šminka ostala ceo dan na licu.

Prirodan izgled sa puderom je moguć. Važno je da se ne preteruje sa količinom pudera i da se pogodi nijansa, ali prvenstveno, da se vodi briga o koži lica. Malo pudera je dovoljno da bi žena bila primećena. Verujte mi.

Autor: Darija Petrović

 

 

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...