PREVARI ME, SAMO NE RECI DA JE KRAJ

Takve žene vole nadmenost, bahatost i narcisoidnost, takvi muškarci nemaju izbora, jer su sve normalne od njih uglavnom pobegle, pa daj šta daš. Najčešće im Bog da najbolje žene kao ličnosti, a oni od njih prave pihtije. Često su to žene koje imaju izuzetno jake ličnosti, ali jednostavno svojom dobrotom dozvole da ih neko ponižava i umanji njihov značaj.

Koliko je ovo bila dobra pesma i dalje je. Današnji tekst je inspirisan jednom pesmom od pre više od 10 godina, kod koje tekst glasi

„Prevari me, samo me ne ostavljaj
prevari me, samo ne reci da je kraj
prevari me, samo da bude kao pre
ne daj da bez tebe sama ostanem“,

Tu pesmu sam obožavala iako je tipično folkerska (ja inače volim folk muziku) .. i dan danas je volim jer smatram da ima dobre reči, ali ovoga puta sam se zamislila.

„Čekaj, pa ovako razmišlja 90% nesrećnih žena u Srbiji“,  kaže mi mozak. Gazi me i tuci Balkanjerosu moj, samo me ne ostavljaj.

Pitam se, da li je moguće da žena u 21.veku u bilo kojoj zemlji može da razmišlja na ovakav način. Zaista, to je deplasirano više, demode. To je zastareo način razmišljanja. Valjda?

Žene u Srbiji, podstaknute mnogim lošim stvarima koje su im se izdešavale, trpe najstrašnije uvrede, poniženja i maltretiranja od njihovih „voljenih“ muževa. I na sve to, one još i ostaju sa njima i trpe sve to zbog dece. Pitam se da li je to istina? Da li je istina da se samo zbog dece i novca ostaje u brakovima sa monstrumima?

Čini mi se da je ovde po strani nešto drugo.

Ovih dana je javno o tome progovorila i jedna naša poznata pevačica, neću je imenovati, ali eto pogodilo se da smo o istoj temi razmišljale u isto vreme.

Na ovu temu je nekad bila odlična knjiga za tumačenje, pod nazivom „Muškarci koji mrze žene i žene koje ih vole“. Baš tu knjigu mi je mama preporučila jedan dan i ja sam bila u fazonu „Kakav je sada ovo bućkuriš?“ … dok nisam shvatila da je u toj knjizi opisan ceo odnos i suština braka sa narcisom psihopatom i ženom „krpom“.

Po rečima dr. Suzan Forvard, koja je i napisala knjigu pod ovim naslovom, postoji dva tipa ličnosti sa kojima partnerski odnos može biti ugrožavajući.

Prvi je narcisoidni tip čoveka. Narcis je potpuno opsednut sobom i teži da stupi u vezu prvenstveno kako bi stekao divljenje drugih i na taj način sebe uverio koliko je poseban. On nema kapacitete da pruži ljubav već nastoji da za sebe prigrabi što više ljubavi i divljenja.

Po rečima dr. Suzan Forvard, koja je i napisala knjigu pod ovim naslovom, postoji dva tipa ličnosti sa kojima partnerski odnos može biti ugrožavajući.

Prvi je narcisoidni tip čoveka. Narcis je potpuno opsednut sobom i teži da stupi u vezu prvenstveno kako bi stekao divljenje drugih i na taj način sebe uverio koliko je poseban. On nema kapacitete da pruži ljubav već nastoji da za sebe prigrabi što više ljubavi i divljenja.

Drugi tip je psihopata. Psihopata je sklon da pravi haos od svog života, da izrabljuje svakoga ko mu se nađe na putu (uključujući i svoju partnerku). Služi se lažima i prevarama. Ukratko, njegova glavna odlika jeste nedostatak savesti.

Rame uz rame, uz ova dva tipa ličnosti, stoji i podkategorija muškarca Mizoginiste tj. ženomrzca koji se u izvesnom smislu razlikuje od pomenute dve kategorije. On nije tipični psihopata, narcis ili sadista iako su neke od ovih osobina često u njegovom karakteru. U tom smislu postoje izvesna preklapanja između muškarca koji mrzi žene, psihopate i narcisa. Ipak, ono što je svojstveno tipičnom ženomrscu jeste to što je on sposoban za dugotrajnu vezu sa jednom ženom. Njegova ljubav deluje kao žarka i žestoka a tragično je na koje sve načine uništava ženu za koju tvrdi da je duboko voli. Ono što je njemu najvažnije u partnerskom odnosu jeste da ima kontrolu nad svim aspektima partnerskog odnosa..

Ako se vratimo na početak teksta, upravo ona pesma pokazuje suštinu onoga što sam htela da kažem, šta je poenta priče: neke žene jednostavno VOLE da pate u ljubavi. Neke žene jednostavno TAKO ODLUČE. Život im daje da biraju, ali one ipak odlučuju šta je za njih najbolje, a to je ovo: udri jače, manijače. Takve žene vole nadmenost, bahatost i narcisoidnost, takvi muškarci nemaju izbora, jer su sve normalne od njih uglavnom pobegle, pa daj šta daš. Najčešće im Bog i da najbolje žene kao ličnosti, a oni od njih prave pihtije. Često su to žene koje imaju izuzetno jake ličnosti, a jednostavno vole da ih neko ponižava.

Ovi nisu ni mačo muškarci ni papučari. Ovo su posebna kategorija muškaraca koji spadaju u patologiju. Ovo su psihološki profili psihopata, muških šizika, bezobraznih ludaka koji svu svoju frustraciju iz detinjstva ili seksualnu frustraciju, ponekad i poročnu frustraciju, izbace na nekoj potpuno novoj energiji, samouverenoj ali blagoj, čistoj duši. Oni baš takve biraju, oni baš takve traže. I baš takve, nežne, dobre, majčinski nastrojene žene traže ovakvog psihopatu, jer su jedino privučene seksualnim porivima i smatraju da je ta njegova maska kavaljera i šarmera i izražena seksualnost presudna kod dobrih gena. Kasnije, prođu godine i godine i te žene shvate da su u začaranom krugu iz koga ne izlaze.

„Iako ovaj tip ničim ne pokazuje da je ženomrzac, naprotiv često je laskavac i kavaljer i šarmantan do bola , on u suštini nije sposoban da voli i jedino osećanje koje ga rukovodi u tome jeste sopstvena megalomanska sujeta. Čak i kad je ubeđen da voli nije spreman da vas poštedi bola skupljajući oko sebe žene koje će da mu se dive i da ga jure bez granica dostojanstva. Što se one više unize, njegova sreća je sve veća. Smatraće da vi svakako znate da ste jedina i posebna u njegovom srcu, a ostale igrarija i za zabavu. Imaće on neka svoja pravila kojih će se držati i smatraće da je to dovoljno što druge nikada nisu dobile taj tretman i te reči ljubavi, da samo sa vama deli takvu nežnost i da vas drži na svojevrsnom pijedastalu .Očekivaće da tolerišete takvo ponašanje i da ga ne okrivljujete što im pothranjuje te nade. Reći će ..pa to je bio bezazlen kompliment iz kurtoazije, i pitaće vas zašto je on kriv što one to ne razumeju. Vremenom će mnoge žene iz tog čopora obožavateljki da vas zamrze, jer će instinktivno osećati da ste pretnja po njih i zato ga je bolje što pre otpustiti i krenuti dalje.“ – tako piše u knjizi… A vi, mislite o tome!

Autor: Ivana Damnjanović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...