PRETEČA SERIJE „THE HANDMAID’S TALE“  („SLUŠKINJINA PRIČA“) PRETEČA SERIJE „THE HANDMAID’S TALE“  („SLUŠKINJINA PRIČA“)
Preteča trenutno jedne od najgledanijih serija „The Handmaid’s Tale” – “Sluškinjina priča” jeste istoimeni film iz 1990. godine. Sadržaj je potpuno isti kao i... PRETEČA SERIJE „THE HANDMAID’S TALE“  („SLUŠKINJINA PRIČA“)

Preteča trenutno jedne od najgledanijih serija „The Handmaid’s Tale” – “Sluškinjina priča” jeste istoimeni film iz 1990. godine. Sadržaj je potpuno isti kao i u seriji.

Postavljena u fašističku budućnost Amerike, The Handmaid’s Tale je priča o Kejt, sluškinji. U toj Americi, religiozno pravo je preuzeto i otišlo u divljinu. Kejt je kriminalac, kriva za zločin pokušavajući da pobegne iz SAD-a, i osuđena je da postane službenica (sluškinja). Posao sluškinje je da nosi decu čoveka kome je dodeljena. Posle nemilosrdne grupne obuke tetka Lidije na pravilan način ponašanja, Kate je dodeljena kao službenica komandantu. Kejt privlači Nicka, komandirskog šofera. Istovremeno, pokret otpora počinje da izaziva režim.

Problem nastaje kada se nazire ono očigledno, a to je da je komandant sterilan i ne može da ima decu. Tu nastaje njena borba…

Autor: Lidija Gajić

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *