PREPREKA ILI PRILIKA?

U životu često prepreke posmatramo kao smetnje koje nas sprečavaju da ostvarimo svoje snove. Zaboravljamo da iza tih „ problema“ stoje lekcije koje su nam značajne za postizanje uspeha. Ukoliko dozvolite sebi da odustanete na „prvu loptu“ onda vam taj cilj nije bio dovoljno važan. To je svakako uredu sada imate vremena da se posvetite nečem značajnijem. Bilo da udarite glavom u zid ili prođete kroz njega bićete bogatiji za novo iskustvo.

Kako savladati prepreke?

Posmatrajte ih kao prilike. Svaki zastoj pruža vam mogućnost da osmislite nov i kreativan način za rešavanje problema. Svaka kočnica vam pomaže da sagledate situaciju iz drugačijeg ugla. Sve prepreke teraju vas da razvijate svoje veštine i pomažu vam da na jedinstven način ostvarite svoje želje. Vaš put konstantno je ispunjen prilikama za rast i razvoj. Ako vam nešto deluje previše komplikovano ne očajavajte nije se vasiona urotila protiv vas.

Budite svoji i uživajte u putovanju. Uposlite sive ćelije i otkrite nove načine da savladate sve što vam se nađe na putu. Menjajte se i rastite bez straha. Ne padajte u očaj jer od toga nemate koristi. Razmišljajte kako vi možete da rešite problem. Ne krivite druge za situaciju u kojoj ste se našli već se trudite da izvučete najbolje iz nje.

Kada bi na vas krenuli lavovi a vi se našli ispred reke učinili biste sve što je u vašoj moći da je pređete. Zato svaki put kada vam se na putu nađe prepreke zamislite da vas jure izgladnele divlje životinje. Borite se za svoj san kao da vam život zavisi od njegovog ostvarenja jer je to u suštini tačno. Vi možete odabrati kakav ćete život voditi. Ukoliko ostanete dosledni i istrajni vaš svet će se izmeniti iz korena. Ni vi nećete biti isti jer nas svako novo iskustvo menja i gradi našu ličnost.

Prigrlite komplikacije na koje nailazite jer su one sastavni deo svakodnevice. Tu su da vas pripreme za ono što dolazi. Prepreke ne postoje. Pred vama su prilike koje su tu da od vas stvore ono što želite da budete.

Autor: Ljubica Majstorović

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti

Nadahnuti promenom: Aktivizam kao odgovor na društvene nejednakosti. Danas...

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled

Transformišite svoj stil! Ključni saveti za urbani letnji izgled....

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom

Slatko od jagoda sa čia semenkama i rozetlom. Da...

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh

Popularnost bezmetalnih krunica: Kako jednostavno postići holivudski osmeh. Uspešna...