Prepoznatljivost na društvenim mrežama

Prepoznatljivost na društvenim mrežama

 

Prema rečima marketing stručnjaka, mnogi mali biznisi ne koriste uopšte ili barem ne na pravi način benefite društvenih mreža. Mnogi čak i ne planiraju da koriste, što je. priznaćete jako loša strategija poslovanja.

Ako nam je data mogućnost da koristimo besplatni marketing kanal, zašto ne iskoristiti? Bolje poslovne rezultate postigli su preduzetnici koji koriste internet u svrhu prikupljanja klijenata i prodaje robe, nego oni koji ne kreiraju sadržaj. Očito, postoji nepovezanost između onih koji vide blagodati društvenih medija i onih koji se bore da uđu u taj svet.

Društvene mreže mogu itekako da vam pomognu da steknete online prepoznatljivost! Možete pronaći vašu ciljnu grupu i na taj način učiniti brend prepoznatljivijim, ne samo postojećim potrošačima, već i novim. Zar to nije sjajna mogućnost?

Potrebna vam je strategija za društvene mreže! Jednom napravljena strategija društvenih mreža ne znači da neće biti menjanja i prilagođavanja nakon određenog perioda. Ono što je karakteristično za društvene mreže je da se one konstantno menjaju, razvijaju. Mnogo je važno praiti trendove i osluškivati publiku. Iako su društvene mreže savršene za povezivanje sa tržištem, nije lako odabrati prave kanale i napraviti strategiju koja će garantovati uspeh. Ono što je važno je dati ljudima vrednost – ono što je suština vašeg brenda. Zašto baš ja da kupim od tebe? Dajte odgovor na ovo pitanje I mnogo će vam lakše ići prodaja.

Osim što je angažovanje na društvenim mrežama prioritet kada su društvene mreže u pitanju, znajte da je originalni sadržaj taj koji je zadužen za konkretnu odluku korisnika o kupovini ili konzumiranju usluga. Najgore što možete da uradite za društvene mreže i vaše poslovanje jeste da otvorite gomilu naloga i profila, a ni jednom se ne posvetite kvalitetno!

Dakle, posvetite se lepo, radite svakodnevno.

Pronađite sadržaj koji vas definiše u pravom svetlu. Nađite ton komunikacije koji je najbolji za vas. Samo tako ćete uspeti da se probijete. Tržište je surovo! Bolje je posvetiti se jednom profilu, nego zapostaviti sve, jer ćete samo na taj način održati povezanost sa svojom zajednicom. Vaš cilj treba da bude jasan i realan, a u skladu sa tim odaberite i društvenu mrežu putem koje ćete ostvariti postavljene ciljeve.

Znajte da počeci nisu teški, ali nađite inspiraciju na dnevnom nivou i sledite svoju kreativnost, potrudite se, kao što smo naveli, da budete kreativni, budite interesantni ili edukativni ali izdvojite se iz mase jer ćete samo tako uspeti.

Prepoznatljivost na društvenim mrežama

Autor: Jelena Vučković

OSTAVI ODGOVOR

Upišite svoj komentar!
Please enter your name here

Najnovije objave

Podeli članak:

spot_imgspot_img

Najnovije objave

Možda će ti se dopasti
Sličan sadržaj

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i rešiti

Najčešći problemi sa stopalima leti: Kako ih sprečiti i...

Čovek bez obaveza – Miroslav Ćurčić

Čovek bez obaveza - Miroslav Ćurčić. Miroslav Ćurčić nas...

Dobijate ono o čemu razmišljate

Dobijate ono o čemu razmišljate. Misli i načini razmišljanja...

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu

Potomci ratnika Srbije prisustvovali prazničnoj liturgiji na Kalemegdanu. I...